avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denunt penal impotriva unui ONG
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denunt penal impotriva unui ONG

Buna ziua.
In urma cu 5 zile un ONG a lansat o campanie de strangere de fonduri pentru o interventie chirurgicala a nepotelului meu.
Suma solucitata a fost de 45000 lei.
In decurs de 24 ore s-au strans din donatii 65000 lei doar prin platforma Facebook ( fara a pune in calcul sumele viirate prin transfer bancar si paypal ).
Daca acel ONG nu mai directioneaza banii pentru speta solicitate, pot depune un denunt penal atasand la dosar declaratiile de donare si copiile dupa CI ale persoanelor care au donat ( 600 persoane )?
- care ar fi capetele de acuzare si carui articol de lege fac parte?
- pot solicita ONG-ului transparenta totala asupra viramentelor incasate de la firmele care au sponsorizat pentru aceasta cauza?
- pot solicita ONG-ului transferul sumei totale acumulate in contul fiicei mele ( mama nepotelului ), cu titlu de donatie din partea ONG, urmand ca aceasta la randul ei sa doneze unor altor cauze diferenta de bani ramasa dupa efectuarea operatiei? Asta pentru un eventual control de la ANAF.

Cu multumiri,

Olimpiu
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Donatii catre ong LifeRider LifeRider Buna ziua, Din cate stiu, pentru donatiile in bani din partea persoanelor fizice este necesara incheierea unui contract. Imi puteti spune care este regimul ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie nonprofit adinageorgeta adinageorgeta Buna ziua! Am nevoie de putin ajutor in tinerea contabilitatii unei asociatii non profit, fara activitate economica,fara tva. Asociatia are drept scop ... (vezi toată discuția)
Model de contract de donatie sau mecenat intre asociatie si beneficiarul sponsorizarii? benone1973 benone1973 Buna ziua! Sunt tatal unui baietel cu handicap grav care datorita starii de sanatate a fiului meu am fost nevoit sa apelez la o asociatie pentru a colecta ... (vezi toată discuția)