avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carnet de conducere facut partial in RO cu resedinta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carnet de conducere facut partial in RO cu resedinta in Italia. ...

Carnet de conducere facut partial in RO cu resedinta in Italia.
eu consider o poveste.
Un amic. Pleaca in Italia se stabileste acolo. si-a luat resedinta. Isi perschimba carnetul auto in italian. Cel Romanesc il opresc.
Pina aici totul bine.
Se duce in Romania in vizita. Daca scoala de soferi litera D. Autoritatiile spun ca sa dea carnetul italian si ii da pe cel ramanesc inapoi cu litera luata atunci . El avind rezidenta in Italia. Romanii iau dat carnetul Romanesc in care avea si litera luata cind era in concediu.
Pleaca in Italia si schimba din nou carnetul Romanesc in Cel Italian.
El sustine ca poate sa conduca oriunde in Europa. Si ca litera facuta in Romania pe timpul concediuliu e valabila. Doar Italienii i-au schimbat din nou Carnetul. Acum are carnet Italian cu litera D si sustine ca poate sa conduca Autocar cu persoane in toata Europa. Eu zic ca nu se poate. Voi ce ziceti?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Permis de conducere strain - preschimbare - CatalinF CatalinF Buna, Am dobandit permisul de conducere in Italia in perioada in care locuiam acolo, acum vreau sa il preschimb in unul Romanesc, doar ca de vreo 3 luni ... (vezi toată discuția)
Anularea dreptului de a conduce si eliberarea unui nou permis spicke spicke Am si eu o intrebare, al carui raspuns nu am reusit sa-l gasesc nicaieri. In anul 2009 mi-a fost anulat dreptul de a conduce in urma infractiuni de ... (vezi toată discuția)
Condusul in strainatate legal cu permis suspendat ? dakota78 dakota78 Buna ziua, as avea o intrebare care vad ca pina acuma raspunsurile sunt foarte diferite... Sa zicem persoana A este cetatean rezidentiat roman si are ... (vezi toată discuția)