Buna seara
am fost executat silit de BT, mi se retine din salariu, dar de un an ma tot suna cei de la EOS si -mi spun ca mi-a fost cesionata creanta si imi cer bani mai multi decat mi se retine pe statul de plata. Nu e suficient ca ma streseaza luna de luna dar acum(in decembrie) trimite si executorul adresa la locul de munca in care cere sa mi se retina mai mult .
Ce pot face ?
Nu mai am nervi sa suport hartuirea lor.
Mi se retine pana la 1/2 avand in vedere ca platesc si pensie alimentara si alte popriri.
Poate face executorul ceva sau este legal sa ceara din moment ce a fost cesionat la EOS
Nu puteti fi executat si nici obligat sa platiti de doua ori pentru aceeasi datorie. Daca v-a fost comunicata o cesiune de creanta, datorati creanta noului creditor- cesionarul. Vechiul creditor nu va mai poate urmari pentru plata.
aetnip
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
OP de la locul de munca se face in acelasi cont, adica in contul executorului, dar pe mine ma suna si EOS-ul si executorul.
Mai mult de atat executorul a cerut serviciului salarizare sa-i comunice salariul meu. Are acest drept ?
Multumesc !
Dapix
Executorul are dreptul sa ceară cuantumul salariului net. Vrea să verifice dacă se respectă de către angajator suma poprită care trebuie să fie de maxim 1/2 din venitul net.
EOS este un recuperator de creanțe care a "cumpărat" datoria dumneavoastră de la bancă, și astfel a devenit creditor. Executorul este abilitat să proceseze executarea prin toate mijloacele legale.
aetnip
Plata se face doar intr-un singur loc, in contul executorului, dar creanta a fost cesionata de banca in 2017 catre EOS KSI dar de sunat ma suna si executorul si cei de la EOS.
Citind notificarea de cesiune am vazut ca mi-au adaugat si comisioane in jur de 7000 lei.
Am inteles, trebuie sa platesc, dar de ce ma suna din 2 locuri ( si executorul si cei de la EOS) pentru aceeasi suma si ma si ameninta ?
Un temei legal exista, sa pot face ceva ?
Multumesc !