avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna , 1. Deoarece nu se poate altfel vrea sa execut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna , 1. Deoarece nu se poate altfel vrea sa execut personal ...

Buna ,
1. Deoarece nu se poate altfel vrea sa execut personal gardul pe limita de propietate ( grantuire, mejda) care sa fie mejda/grantuirea intre 2 propietati (grantuirea). Cu vecinul care are casa facuta pe terenul cumparat de mine si fiindui alocat terenul de fostul CAP . Nu este fixat nici un semn pe portiunea din spatele casei si nici nu a fost vreodata fixat/marcat . Este pe o lungime de aprox. 12 m si vreau sa fac aceasta lucrare eu, ca sa delimitez cele 2 propietati cu un gard din sirma impletita, pe stilpi din beton fixati in pamint, de 1,5 m inaltime .
Intrebari :
La ce limita minima fata de casa lui pot face acest gard de limita de propietate (Grantuire/ Mejda) fara al intreba si fara a avea acordul vecinului ?
Pot executa un gard de limita de propietate (grantuire/mejda ) la 60 + 5/10 cm de zidul casei vecinului fara al intreba ca sa fie facut pe propietatea mea si sa nu aiba nici un drept asupra grantuirii sa nu o poata modifica, distruge ...etc ??
2. In continuarea casei vecinului si curtea mea exista curtea pe o lungime de aprox. 12 m la care am fost imprejmuit eu, de la executia casei lui la o distanta de aprox.90 cm fata de nivelul zidului casei vecinului . Ulterior si-a facut o magazie pe lungime de 3/4 m si inaltime de aprox 2,5 m , lasand aprox. 120 cm de imprejmuirea mea . Dupa aceasta in anul 1990/1991 cind a venit legea si a acordat drept de propietate asupra terenului si anexelor a continuat cu ingradirea curtii vecinului pina la o distanta de aprox. 12 m distanta de casa lui,( aceasta extindere a facut-o peste noapte imediat ce a aparut legea ) dar respectind distanta de impremuirea mea de aprox. 120 cm .
Acum a izolat casa si a facut in loc de magazie care era in cotinuarea casei, o terasa acoperita inalta pina sub streasina casei aproape 3 m inaltime si apropiinduse de impremuirea mea de la 120 cm cit a fost inainte la 90 cm acum.
Intrebare :
Pot face limita de propietate (Grantuire, mejda ) la 60 cm ( - 5/10 cm, ca sa fie pe terenul meu sa nu aiba nici un drept sa il modifice sau sa il deterioreze ) de imprejmuirea mea care este de la constructia casei lui marcata prin stilp de lemn si ulterior schimbat cu stilpi din Beton infipti in pamint si gard de sirma impletita pe toata lungimea de aprox. 12 m ???
Fiind un vecin mai dificil nu am sanse de a putea face vreo intelegere cu el , nici cu parintii lui care au intrat atunci abuziv ocupind terenul ( umblind cu amentari la adresa mamei ) iar acum continua copii umblind cu amenintari asupra parintilor , facind de asa natura ca sa nu auda alti vecini . Deci nu pot sa le fac nimic vizavi de aceste amenintari .Cea ce Am facut doar, l-am avertizat sa nu mai aiba treaba cu mama mea .
Acum ca si copiii fac acest lucru ( amenitari la mama mea ) am hotarit sa fac acest gard ca sa nu mai existe neintelegeri sau sa le minimizez pe cit se poate , si numai asa cred ca as putea .
Nici o propietate nu este cadastrata , nu exista decit semnele vechi , iar acum as face-o odata ca sa pot eventual, sa fac cadastrarea noua care este in vigoare acum .
Intrebare:
3. Trebuie un acord neaparat cu vecinul care nu va fi de acord cu ce propun eu, ar fi ceva normal , sau sa am aprobare de la Primarie pentru executia gardului ( Mejda/Grantuire ) sau numai prin hotarire judecatoreasaca .
Sub nicio forma nu as apela pe cit se poate la hotarire judecatoreasca deoarece sunt foarte clare conditiile mele , nu am nevoie sa ii ocup din teren, nici nu am nevoie sa participe cu cota parte la Garantuire/Mejda, doar sa pot face ca sa ne despartim, cu acest gard din sirma impletita pe stilpi din beton infipti in pamint , la limita minima la care pot face de casa lui 60/70 cm , iar la curte undeva sa fie impartita in doua, la distanta de 50/60 cm de imprejmuirea mea si a lui vecinu.

Astept o parere sugestie cit mai clara, chiar daca ar trebui sa-mi asum anumite riscuri facand pe raspunderea mea , sau cu acordul Primariei !?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2021
lost1989, utilizator

Alte discuții în legătură

Înălțarea terenului vecinului va duce la distrugerea gardului meu 5mirela 5mirela Buna ziua. Am un gard din plăci de beton. Vecinul care s-a mutat de curind si-a facut casa si doreste ca pamintul scos in urma sapaturilor pt. fundatie, care ... (vezi toată discuția)
Pentru demolarea unui gard vechi construit din plasa de sârma ... virgill virgill pentru demolarea unui gard vechi construit din plasa de sirma si stilpi din beton fara fundatie si construirea unui gard nou cu fundatie de 10 cm de la ... (vezi toată discuția)
gard si autorizari ioanandrei ioanandrei Va rog, 1. construirea unui gard format din stilpi din teava rotunda metalica si panouri de sirma , necesita autorizatie de constructie ?( stilpii vor fi ... (vezi toată discuția)