avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Refuz intrare Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Refuz intrare Romania

La intrarea pe teritoriul Romaniei, la aeroport, se cere sa completezi o declaratie pe proprie raspundere prin care esti de acord sa te autoizolezi 14 zile. Am urmatoarele intrebari:
1) Daca exista o lege care prevede acest lucru, de ce trebuie sa fiu eu de acord cu ea?
2) Care este legea care prevede autoizolarea?
3) Daca nu sunt de acord si nu semnez, pot sa-mi refuze intrarea pe teritoriul tarii al carei cetatean sunt?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:06, 24 Ianuarie 2021

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Prin semnatura veti atesta adresa la care urmeaza sa va autoizolati, nu ca sunteti de acord cu legea.
La acea adresa, veti fi verificat de autoritati daca respectati autoizolarea.
Daca nu sunteti de acord cu legea, nu reveniti in tara. Nu va obliga nimeni.



Nu cred ca ati vazut respectiva declaratie (mai jos)

Declarație pe proprie răspundere
Subsemnatul/Subsemnata identificat/identificată cu actul de identitate seria nr. , CNP …………………..,___ cu domiciliul în România, localitatea _______________,-… strada nr. , bl. , scara , apartament , județul/sector …….. , număr de telefon , cunoscând prevederile art. 326 din Codul Penal, potrivit cărora „ Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”,
declar pe propria răspundere că la sosirea în România voi intra în carantină/autoizolare și că voi informa autoritățile competente române în legătură cu adresa reală la care mă voi afla în următoarele 14 zile.
Înțeleg că orice omisiune sau incorectitudine în prezentarea informațiilor este pedepsită conform Codului Penal.
Informații privind zborul spre România:
Operator aerian
Ruta
Numar zbor
Număr loc
Data sosire
Declar pe propria răspundere că datele și informațiile din prezenta declarație, corespund realității.
Datele și informațiile furnizate aici sunt solicitate pentru consultare, colectare și prelucrare de către Direcția de Sănătate Publică județeană ____________, în calitate de autoritate publică, notificată ca operator de date cu caracter personal. Informațiile solicitate sunt prelucrate în conformitate cu prevederile Regulamentului nr. 679/2016 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu respectarea strictă a principiilor legate de drepturile fundamentale. Persoanele ale căror date personale sunt prelucrate beneficiază de dreptul de a-și exercita drepturile de modificare, intervenție și opoziție, printr-o cerere semnată, datată și scrisă adresată operatorului de date.
Numele și prenumele
Semnătura
Data

Dupa cate vedeti, se specifica clar faptul ca "declar pe propria răspundere că, "la sosirea în România voi intra în carantină/autoizolare" si nu doar ca cele declarate sunt reale, nu se cere in declaratie sa se precizeze adresa de carantina, ci doar cea din buletin. Mai mult, fiind vorba de carantina, nu de izolare, conform 136/2020, persoanele care vin din tari "galbene" sunt persoane suspecte (Art.3, lit.L) - "persoana posibil infectată care provine din zona în care există epidemie, risc epidemiologic sau biologic". Conform Art. 3, lit.a, carantina presupune "separarea fizică a persoanelor suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent înalt patogen de alte persoane..... stabilită prin decizie individuală motivată a direcției de sănătate publică," nicidecum prin declaratie pe proprie raspundere, asadar, declaratia pe proprie raspundere nu are sens.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
dombricka, utilizator
Veniti cu testul la dvs. ca nu aveti covid?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea carantinarii CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Legea carantinarii. LEGEA nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic ... (vezi toată discuția)
Familie cu recent pozitiv Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Suntem o familie cu patru membri, din care 2 am fost pozitivi in Decembrie, acum probabil vindecati, am inteles ca cei care au cazuri usoare pot iesi din casa ... (vezi toată discuția)
Am sosit ieri 25 dec din anglia în românia, pe data de 23 dec ... ovidiutgjiu ovidiutgjiu Am sosit ieri 25 dec din Anglia în România, pe data de 23 dec am făcut testul Covid la plecarea din Anglia, rezultatul fiind negativ totuși sânt obligat ... (vezi toată discuția)