avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitionare autoturism SH din Germania fara TVA, ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitionare autoturism SH din Germania fara TVA, pentru un PFA cu norma de venit

Buna ziua! Am deschis recent un PFA cu norma de venit, neplatitor de TVA. Doresc sa cumpar o masina SH de la un dealer auto din Germania. Am gasit informatii pe internet, dar nu complete. Am cateva intrebari:
1. Pot achizitiona masina SH de la un dealer auto din Germania la pretul net afisat? (practic sa nu platesc TVA-ul nici in Germania, nici in Romania). Daca da, exista o limita la suma?
2. Plata masinii se poate face si cash, sau trebuie sa fie din contul PFA-ului?

Alte discuții în legătură

Cumparare masina sh - achizitie tva Roger25 Roger25 Buna ziua, Am gasit un tip (pare de incredere, din ce imi povesteste), care are o firma care se ocupa cu masini second-hand din spatiul intracomunitar ... (vezi toată discuția)
Tva 2012 - achizitie vehicul din ue (persoane juridice) viraducu viraducu buna ziua, Pentru a putea achizitiona un vehicul dintr-un stat UE, de la o persoana juridica cum trebuie procedat? Trebuie sa inscriu firma pe care fac ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! pfa in sistem real, neplatitor de tva insa cu cod ... RemusR09 RemusR09 Buna ziua! PFA in sistem real, neplatitor de TVA insa cu cod special de TVA. doresc sa achizitionez un autoturism second-hand din Germania, care va fi folosit ... (vezi toată discuția)