Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract uzufruct viager

Buna seara,

Părinții mei dețin un imobil, apartament, pe care vor sa mi-l lase mie. Va rog sa-mi spuneți care este cea mai buna varianta juridică, care nu poate fi atacata de sora mea. De exemplu, daca închei un contract de uzufruct viager între mine și părinții mei, mai este necesar sa fac dovada transferului bancar ( suma stipulata in contract)?

Mulțumesc pentru timpul acordat,
Intocmiti un precontract de vanzare cumparare la notar, cu un termen limita de .. pt perfectarea actului de vanzare cumparare. La data respectiva va prezentati la notar, dar cereti parintilor sa nu se prezinte. Cereti notarului sa constate acest fapt. Apoi, va chemati parintii in judecata pt neindeplinirea precontratului si cereti ca sa se dea o sentinta care sa tina loc de contract de vanzare cumparare. Parintii trebuie sa nu se prezinte la nici un termen. Se va da o sentinta care va tine loc de act notarial de vanzare cumparare. Veti fi recunoscuta ca propietara. Aceasta vanzare nu va putea fi desfacuta de catre sora.
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2021
daniel_fergusson, utilizator
si banii cine ii da?
credeti ca daca avea banii pe care sa vrea sa ii de pe ap, nu ii dadea ?
Buna ziua,

Va sugerez sa incheiati un contract de intretinere.

Acesta va presupune ca dvs. sa asigurati subzistenta parintilor dumneavoastra, pe parcursul vietii.

In sarcina dumneavoastra se va naste o obligatie contractuala de a-i intretinere , conform clauzelor contractuale.

In cazul in care nu va realizati obligatiile ce va incumba, este incidenta sanctiunea rezolutiunii.

Instanta de judecata constata si pronunta sanctiunea rezolutiunii.

Trebuie sa pastrati inscrisurile doveditoare, care atesta indeplinirea obligatiei de intretinere.

Vanzarea este tinuta de un pret, pretul este de esenta contractului, altminteri, suntem in prezenta unei donatii deghizate.

Pentru a cunoaste efectele contractelor pe care le perfectati, si pentru a putea fi conturata cu exactitate intentia dumneavoastra, va sugerez sa fiti asistata de un avocat , in fata notarului public.

Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2021
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu sau fara clauza de intretinere stoicagramona stoicagramona Buna ziua, doresc sa aflu daca, contractul de vanzare cumparare poate fi atacat in instanta de catre cumnatul meu, celalalt fiu al socrilor, in cazul de fata ... (vezi toată discuția)
Care sunt avantajele și dezavantajele donației cu întreținere și uzufruct? se poate face și intre persoane din afara familiei? neranegrescu neranegrescu Care sunt avantajele si dezavantajele donatiei cu intretinere si uzufruct? Se poate face si intre persoane din afara familiei? O persoana straina de familie ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala apoi contract vanzare ovidiumol ovidiumol Tatal meu are o fiica din prima casatorie si pe mine din a doua casatorie. Tata a mostenit o casa+teren => bun propriu, desi e mostenita in timpul ... (vezi toată discuția)