avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA O firma românească va importa bunuri din Marea ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

O firma românească va importa bunuri din Marea Britanie

Bună ziua!
O firma românească va importa bunuri din Marea Britanie. Bunurile vor fi trimise către un centru Amazon din Europa,iar compania britanica va acoperi costurile pentru livrare și taxa suplimentara de etichetare.Bunurile vor rămâne la Amazon.
Compania română va plăti taxe în timp ce va importa mărfurile în România, dar atunci când va emite o factură către compania britanică - va fi zero tva..
În acest caz, compania română poate recupera tva-ul de la autorități, deoarece compania română va importa și exporta marfa înapoi?
De asemenea, compania română va trimite marfa către UE în numele companiei britanice.Se poate ca factura sa fie emisa în numele companiei din UK în limba engleza ?

*Mesaj preluat de la cineva din Marea Britanie*

Mulțumesc anticipat pentru răspuns!


Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Achizitie uk livrare mexic ioana_cojan ioana_cojan buna ziua, am urmatoarea situatie. firma din Romania, cu cod valid de TVA, achizitoneaza bunuri de la o firma din UK (cu cod valid de TVA) dar dispune ... (vezi toată discuția)
Este livrare intracomunitare de marfuri? faniioan faniioan Intrebarea nr. 1 O societate din Romania importa marfuri din China. Marfurile importate sunt transportate direct in Olanda. Importul in face o firma din ... (vezi toată discuția)
Tva pentru livrare indirecta marea britanie Nicolaiescu Nicolaiescu Buna ziua, Am o intrebare si voi fi recunoscator daca ma puteti ajuta. O companie din Romania cu numar TVA, cumpara marfa de la o companie cu numar TVA din ... (vezi toată discuția)