avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Patrimoniul initial la infiintarea unei asociatii.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Patrimoniul initial la infiintarea unei asociatii.

Dupa noile reglementari patrimoniul initial la infiintarea unei asociati , trebuie sa fie in cuantum minim de 200 lei si trebuie depus la o banca printr-un depozit bancar.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2021
george-neagu, moderator
Da.
Și conform acestor noi reglementari, se elimina obligativitatea încheierii Actului constitutiv al asociației, urmând a se încheia doar statut.
Acesta împreună cu dovada depunerii patrimoniului se vor depune la dosarul de înscriere la Judecătorie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU. Dupa noile reglmentari, incepand din 5 decembrie 2020, NU mai exista nicio suma minima, puteti pune si 10 lei... si NU mai trebuie depus nicaieri si nu trebuie dovedit cu niciun act, pur si simplu treceti valoarea in Statut si atat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU. Dupa noile reglmentari, incepand din 5 decembrie 2020, NU mai exista nicio suma minima. si NU mai trebuie depus nicaieri si nu trebuie dovedit cu niciun act


Mi-a fost respinsa cererea de inregistrare a unei asociatii pe motiv ca in statut am trecut patrimoniu initial o lei.Respectuos care este prevederea referitoare la cuantumuul initial al patrimoniului .Suntem 3 asociati.
e

in mod corect vi s-a respins, pentru existenta unui patrimoniu este unul dintre elementele fundamentale, indispensabile, ale oricarei persoane juridice, alaturi de nume, sediu, scop... nu poate exista o persoana juridica de nici un tip care sa aiba la infiintare patirmoniu zero. Din lege s=a eliminat cerinta de a avea un patrimoniu peste un anumit prag minim si obligatia de a il dovedi cu acte justificative, in nici un caz nu s-a eliminat cerinta de a avea un patrimoniu initial in general..... Piuneti unul macar de cateva zeci de lei.... prin mentionarea lui in Statut....

Alte discuții în legătură

Inregistrare asociatie - patrimoniu initial portik portik Care este patrimoniul initial al unei asociatii ? a) un salar brut pe economie ? (conf. OG nr.26/2000 art.6) sau b). doua salarii brut pe economie ( ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! - constituirea patrimoniului unei asociatii Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am doua mari nelamuriri in care poate ma puteti lunmina: Am tot cautat pe net si patrimoniul minim de constituire a unei asociatii este de 600 de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie - patrimoniul minim acceptat? tudosaloredana tudosaloredana As dori sa infiintez o asociatie non profit. si nu stiu care este patrimoniul minim pe care trebuie sa il depun la banca. Va multumesc! (vezi toată discuția)