avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Bună ziua! Dacă OUG si hotărârile de Guvern, vim ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Bună ziua! Dacă OUG si hotărârile de Guvern, vim pentru a ...

Bună ziua!
Dacă OUG si hotărârile de Guvern, vim pentru a completa, respectiv hotãrî, modul de implementare al unor Legi, aprobate de Parlament, pot ele fii completări de restrângere a drepturilor şi libertăților?
Aici mă refer la Legea 55/2020, care defineşte comportamentul în starea de Alertă, ce a primit, recent o completare, conform căreia, masca trebuie purtata în spațiu public deschis.
Deoarece în Constituție, scrie clar, că o lege poate restrânge drepturi şi libertăți cu temei, dar să fie lege, nu o completare ulterioară.
Întreb deoarece, putem fi abordați de oameni/persoane avizate, pentru a plăti o amendă, pentru nepurtarea măştii, conform noii restrângeri, amendă, care nu apare nicăieri, deoarece am înțeles, că CCR, a anulat acele puncte din lege.
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu ... eduard27 eduard27 este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu deschis? (vezi toată discuția)
Masca obligatorie sub protectia anonimatului sub protectia anonimatului Buna seara! Este legal si constitutional sa fim obligati sa purtam masca (in magazin de exemplu) pe banii mei, si daca nu doresc?? Multumesc! (vezi toată discuția)
Masca de protectie obligatorie.este legal sa fiu acuzat ca am intrat in scoala fara masca si ... Iorgu zamfil Iorgu zamfil Este legal sa fiu acuzat ca am intrat in scoala fara masca si amendat conform art.65/66 din legea 55/2020? (vezi toată discuția)