avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit apart detinut de PF si inchiriat catre PJ
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit apart detinut de PF si inchiriat catre PJ

Buna Ziua.
Mama detine un apartament in Bucuresti (sectorul 1) de 3 camere pe care il are inchiriat de multi ani cu contract inregistrat la ANAF catre o firma.
Acum 5 ani a fost nevoita sa faca evaluarea apartamentului pentru plata impozitului pe locuinta iar acum in ianuarie a sunat-o evaluatorul ca trebuie sa faca iar evaluarea apartamentului pentru care a taxat-o cu aprox 900ron.
Eu m-am uitat la inceput de an pe ghiseul.ro sa vad ce sume are de plata si era trecut un impozit imens de vreo 3.000ron (anul trecut am platit 194ron). Pana la urma a facut evaluarea si in urma evaluarii tot a crescut impozitul la 280ron (de la 194) desi valoarea imobilului a fost cam aceeasi cu cea de acum 5 ani.
Este normala situatia??
Intreb asta pentru ca am citit ca evaluarile astea ar trebui facute pentru proprietatile detinute de catre firme/PJ si nu pentru cele detinute de PF.
De mentionat ca mama declara anual venitul la ANAF si plateste impozitul aferent.
Multumesc si zi frumoasa.

Alte discuții în legătură

Impozit pe venituri din cedarea folosintei bunurilor SerbanP SerbanP Buna ziua, In anul 2009 am inchiriat apartamentul, proprietate personala, pentru cateva luni cu contract inregistrat. Impozitul aferent a fost achitat in ... (vezi toată discuția)
Doresc sa achizitionez pe persoana fizica 9 depozite diferite Mikinoshiki Mikinoshiki Doresc sa achizitionez pe persoana fizica 9 depozite de diferite dimensiuni, care ulterior doresc sa le inchiriez. Avand in vedere ca pe PF pot avea doar 5 ... (vezi toată discuția)
Impozite pe dividende pentru pf si pj, rezidente- nerezidente ContSters53671 ContSters53671 Buna ziua, Am o speta destul de incurcata (cel putin pentru mine :">) in care trebuie sa spun care este cota care se aplica in ceea ce priveste impozitul pe ... (vezi toată discuția)