avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta pensionare! Am 53 de ani si 35 de ani in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta pensionare! Am 53 de ani si 35 de ani in campul muncii, fara grupe. ...

Buna ziua. Am 53 de ani si 35 de ani in campul muncii, fara grupe. Conform noii legi a pensionarii care inteleg ca este valabila din septembrie 2021, cand ar trebui sa ies la pensie anticipat ?
Multumesc,
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2021
Adriana68, utilizator
Cel mai recent răspuns: lujerului , utilizator 11:00, 12 Aprilie 2021
Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii va intra in vigoare de la 01 septembrie 2023.

Care este data de nastere ?
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
3 iulie 1968
Limita de varsta la 63 ani.
Pensie anticipata sau anticipata partiala la 58 ani.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 43 ani, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 35 ani, fara stagiul asimilat.
Asadar daca as vrea sa ies la 58 ani la pensie, stagiul de cotizare trebuie sa fie de 43 ani ? Asta nu inteleg ? Ar insemna sa fi inceput munca la 15 ani ???
Multumesc frumos,
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2021
Adriana68, utilizator
Asta spune legea.
Nu este obligatoriu.
Se poate beneficia de pensie si cu stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2021
Carp Mircea, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie euvictoria euvictoria Sunt nascuta in octombrie 1959 . Lucrez ca educatoare din 1978 si vreau sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat fara penalizare. In perioada 1 sept 1978-31 ... (vezi toată discuția)
Calcul iesire la pensie sc gerom trans sa sc gerom trans sa Buna ziua, Sunt nascuta in iulie 1967 si as dori sa stiu când pot iesi la pensie dar daca se poate as dori si o explicatie in sensul cum creste gradual in ... (vezi toată discuția)
Pensionare FloreaSV FloreaSV Bună ziua.Lucrez din 1987 și am 14ani de grupa 2,sporuri de toxicitate,de munca grea, pe adeverința obținută de la fostul loc de muncă sunt mai a multe ... (vezi toată discuția)