Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 8864 soluții astăzi

Anul acesta, avocatnet.ro împlinește 20 de ani și, pentru că ne citești, îți oferim un voucher aniversar pe care îl poți utiliza la serviciile noastre. Descarcă voucherul

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am cumparat un imobil in 2006 nefiind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am cumparat un imobil in 2006 nefiind casatorit la ...

Buna ziua,
Am cumparat un imobil in 2006 nefiind casatorit la acel moment .Actele de vanzare s-au perfectat in 2013 dupa un proces printr-0 hotarare judecatoreasca care tine loc de act de vanzare -cumparare .In 2009 m-am casatorit iar in 2017 am divortat .Poate fi considerat imobilul bun luat inainte de casatorie ,avand in vedere ca 2013 am devenit propietar in acte pe baza hotarari judecatoreasca.Mentionez ca imobilul este intabulat pe numele meu iar pe hotararea judecatoreasca figurez numai eu.
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2021
stefax_21, utilizator
Cel mai recent răspuns: stefax_21 , utilizator 09:06, 6 Aprilie 2021
Mai este o problema, ati platit niste bani in 2008... Si spuneti ca nu s-au facut actele pentru ca nu era imobilul gata. Deci vanzarea-cumpararea se putea face cel mai devreme la data receptiei constructiei. Banii dati au titlu de avans. Daca constructia a fost gata inainte de data casatoriei poate fi considerat bun propriu, dar daca e dupa devine complicat... Ar trebui sa fie bun propriu pentru ca a fost platit cu bani proprii, dar...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc pentru sfaturi.Am întrebat un notar care mi-a confirmat că este bun comun.Partea buna este că soția este de acord sa semneze fara pretenții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autentificare antecontract vanzare cumparare teren GHITA71 GHITA71 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu lamuriri aspura unei actiuni in judecata pentru autentificarea unui antecontract de vanzare cumparare teren. Mai ... (vezi toată discuția)
Modificare date carte funciara mireamirela mireamirela Buna ziua. As vrea sa stiu daca pentru un bun imobil dobandit inaintea casatoriei de sotie, este obligatorie (sau recomandata) modificarea numelui ... (vezi toată discuția)
Transfer de proprietate Klementina Klementina O persoana juridica vinde un imobil altei persoane juridice, intocmeste o factura, se incheie contractul de vanzare-cumparare, plata se va face la un termen ... (vezi toată discuția)