Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Sinteza zilei avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Eu am cumparat casa in 2012 de la mama mea, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Eu am cumparat casa in 2012 de la mama mea, iar sora ...

Buna ziua!Eu am cumparat casa in 2012 de la mama mea, iar sora mea m-a dat in proces civil in anu 2020 ,spunand ca nu i-as fi dat banii asa cum scrie in contractul facut la notar . Ea de fapt cere anulare relativa, nu este prescrisa? MULTUMESC.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 1280 Noul Cod Civil, „contractul produce efecte numai între părţi, dacă prin lege nu se prevede altfel. Sora dvs. nu este parte in contract, ceea ce inseamna ca nu are calitate procesuala activa - adica nu poate ataca in instanta contractul de vanzare - cumparare incheiat intre dvs.. si mama.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2021
MANUEL BELCIN, Avocat
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama e in viata sau e decedata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare-cumparare Ruse25 Ruse25 Buna ziua! Tatal meu a decedat in urma cu 4 luni. El suferea de schizofrenie paranoida de foarte multi ani si refuza tratament fiind internat in repetate ... (vezi toată discuția)
Constatare nulitate contract de vanzare cumparare donigao donigao Buna ziua, Dreptul de a cere constatarea nulitatii absolute a unui act juridic (contract de vanzare cumparare imobil) este supus prescriptiei? Daca da, ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare AnaMaria0920 AnaMaria0920 Buna ziua! Am si eu o intrebare, acum 2 ani am cumparat cu contract de vanzare cumparare un teren de la unchiul meu, teren pe care am construit o casa. Dupa 2 ... (vezi toată discuția)