avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool 0.13 mg/l dupa declarare tamponare minora, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool 0.13 mg/l dupa declarare tamponare minora, nevinovat de ...

Alcool 0.13 mg/l dupa declarare tamponare minora, nevinovat de tamponare, suspendat 90 zile fara drept de redobandire

Buna ziua,

Mi s.a suspendat permisul duminica, ora 9, intrucat am declarat, tardiv, o tamponare minora petrecuta sambata la ora 14, in care vinovatul a fugit de la locul accidentului.

La testarea cu etilotestul, mi-a iesit alcool 0.13 mg/l. Necunoscand prevederile art. 78, alin. (2), se considera ca testarea din acea dimineata echivaleaza cu starea mea de fapt in ziua de sambata, lucru neadevarat, dar pe care nu-l pot demonstra.

Am fost la reducerea suspendarii, am promovat, dar mi s.a spus ca nu am dreptul intrucat art 221, alin. 2, pctul "c" sunt exceptate persoanele care au fost implicate in tamponari.

Ma consider nevinovat, intrucat nu eram sub influenta bauturilor alcoolice (nu pot dovedi asta, dar nici ei nu pot dovedi ca am fost), nu am fost vinovat de producerea accidentului (scrie in PV ulterior).

Am vreo sansa / temei legal pentru recuperarea permisului in 30 de zile? Nu vreau sa fac contestatie, imi asum greseala si necunoasterea anumitor prevederi legale, dar sa stau si 90 de zile fara permis, si cu masina avariata (daca o repar pe asigurare, sunt dat in judecata pt recuperarea banilor) pentru un netrebnic care a fugit de la locul accidentului si nu a vrut sa faca constat amiabil.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Alcool 0.13 mg/l dupa declarare tamponare minora, nevinovat de ... mishu88 mishu88 Alcool 0.13 mg/l dupa declarare tamponare minora, nevinovat de tamponare, suspendat 90 zile fara drept de redobandire (vezi toată discuția)
La consumul de alcool la volan poți să îți ei executare chiar ... Petrisorfly Petrisorfly La consumul de alcool la volan poți să îți ei executare chiar și fara accident și victime (vezi toată discuția)
Buna ziua, ieri ( 12.09.2020 ) am fost oprit de un echipaj al ... Marius157 Marius157 Buna ziua, ieri ( 12.09.2020 ) am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere, am fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,06 mg/l (nu a fost ... (vezi toată discuția)