avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Aș avea o întrebare legată de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Aș avea o întrebare legată de Contractul Colectiv ...

Bună ziua! Aș avea o întrebare legată de Contractul Colectiv de Muncă la nivel de unitate. Conform art. 152 alin. 1-2 din Codul Muncii în cazul unor evenimente familiale deosebite, salariații au dreptul la zile libere plătite. (nefiind menționat nr. de zile acordate și evenimentul), întrebarea este: angajatorul este obligat să acorde 5 zile libere la căsătoria salariatului și la nașterea unui copil? În baza cărui document oficial?
Cel mai recent răspuns: Anca92 , utilizator 10:53, 23 Aprilie 2021
Este obligat in baza :
- Contractului Colectiv de Muncă aplicabil la nivel de unitate.
sau
- Regulamentului Intern
Este obligatoriu să fie menționat în unul din aceste două? Eu asta întrebam. Este angajatorul obligat să acorde aceste zile libere?
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
Anca92, utilizator
Potrivit Codului Muncii , ar trebui sa fie prevazute in aceste documente.

Obligativitatea subzista numai daca este mentionata acordarea in documentele de mai sus.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Adica o firma nu este obligata sa acorde aceste zile conform unor legi? Se pot face contract colectiv de munca si regulament intern fara sa prevada aceste zile speciale? E corect?
Care este legea care prevede asa ceva ?

Se pot intocmi c.c.m si reg. intern si fara astfel de prerevderi ...
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Zile libere platite la deces membru familie friday_325 friday_325 Buna ziua, as dori sa aflu daca exista vreo lege care obliga angajatorul sa acorde zile libere platite la decesul unui membru al familiei angajatului ? Conform ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite emillius emillius Buna ziua, Pentru casatoria fratelui se acorda zi/zile libera/e platita? In contractul colectiv de munca la nivel national pe 2007-2010 se puteau acorda ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru evenimente familiale deosebite getutz getutz buna seara.va rog frumos,as vrea sa stiu,daca se poate,la cate zile de concediu de odihna platite am dreptul in cazul decesului tatalui meu.in contractul ... (vezi toată discuția)