avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deductibilitate CAS in declaratia unica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deductibilitate CAS in declaratia unica

Buna ziua,

Intrebarea mea este urmatoarea. Vreau sa depun declaratia unica pentru PFA si mi-am facut contabilitatea pe anul trecut in SAGA. Acolo am introdus CAS-un platit ca si cheltuiala deductibilia.

Acum completez declaratia unica, si la "I.4 Stabilirea impozitului anual datorat..." am urmatoarele:
1. Suma veniturilor nete... - aici am introdus venitul net din anul precedent
2. CAS datorată - am introdus CAS-ul datorat (tot pt anul precedent)
...
la 4. imi calculeaza automat venitul anual impozabil, si la 6.impozitul datorat.

Acum intrebarea mea e daca n-am facut ceva gresit: pentru ca eu cand am introdus cheltuielile deductibile in formular, aveam inclus si CAS-ul in valoarea lor. Iar acum ila punctul I.4 din declaratia unica, introducand CAS datorata imi scade din nou CAS-ul din venitul net. Nu e ca si cand am dedus CAS-ul de doua ori? Sau e ceva ce nu pricep eu...
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2021
Panciu, utilizator

Alte discuții în legătură

Pfa impozite Gabi Chirila Gabi Chirila Buna ziua! Care sunt datoriile pe care le voi avea dacă îmi înființez un pfa? Mulțumesc frumos pentru un răspuns urgent! (vezi toată discuția)
Lmpozit pe venitul din inchiriere craciun159 craciun159 asi dori sa stiu cum, unde si cat se plateste pentru un contract de inchiriere locuinta (vezi toată discuția)
Contract de colaborare 3 ore/zi pfa Chiajna Chiajna Doresc să întreb următoarele: dacă eu vreau să lucrez ca asistent medical la o clinică de stomatologie (de stat) , 3ore/zi colaborare , la ce trebuie să ... (vezi toată discuția)