Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Sinteza zilei avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apartament fără partaj..Bună ziua. Sunt divorțata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apartament fără partaj..Bună ziua. Sunt divorțata de soț de un an, am în creștere ...

Bună ziua.
Sunt divorțata de soț de un an, am în creștere un copil minor. Avem.impreuna un apartament , în el nu stă nimeni, fostul locuiește în străinătate iar eu cu copilul în alt oraș în apropiere pt ca aici am serviciul. Nu dorește să dăm la pace sa facem jumătate jumate, asa eu as putea sa iau un ap unde stau acum. Vrea doar 20 % să.mi dea ceea ce e putin, nu am ce să cumpăr cu ei. Sa incep proces ma costa foarte mult taxa ceea ce nu i.mi permit, și cine știe cât durează și bani. Ce ma sfătuiți să fac, stă ap gol și eu mă chinui cu copil și cu părinții la un loc. Măcar aș putea pune în chirie acolo fără acordul lui?
În cazul dvs nu aveti cum sa rezolvați fără proces.Discutati cu un av pt a estima costurile ,la taxa de timbru puteti cere ajutor public judiciar si în funcție de venituri puteti beneficia de o esalonare,reducere etc.Nu puteti închiria puteti sa va mutați acolo si sa demarati procesul.
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Ar trebui să ieșiți din indiviziune. dacă nu aveți bani pentru taxa de timbru, se poate solicita ajutor public judiciar, iar în caz de admitere veți fi scutită de plata taxei de timbru sau aceasta va fi eșalonată pe mai multe luni.
De ce vreți doar 20% de vreme ce legea prezumă o contribuție a dvs de 50% ?
Dacă variantele menționate nu vă ajută, ar trebui să solicitați soțului opinia cu privire la modalitatea de exploatare a imobilului, putând să-l închiriați.
intrebati pe fostul daca e de acord sa inchiriati, daca nu doreste, poate inchiriati cu contract de inchiriere de mana cu cineva cunoscut/ recomandat sau, daca orasele sunt apropiate, poate va mutati cu parintii si copilul in ap vostru, inchiriati casa parintilor o vreme pana strangeti bani de partaj ca in afara de taxa de timbru, aveti nevoie si de bani pt avocat.
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Buna ziua,

Taxa judiciara de timbru poate fi achitata esalonat, in rate lunare, pe o perioada de 2 ani.

Daca sotul doreste sa inchiriati imobilul, poate fi perfectat un contract de inchiriere.

Cheltuielile de judecata pot fi compensate, intrucat partajul profita amandurora.

Instanta de judecata il poate obliga pe parat sa plateasca efectiv o parte din cheltuielile de judecata,daca nu i-au fost acceptate toate pretentiile deduse judecatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot recupera banii de la partaj? ContSters256479 ContSters256479 Am deschis divort in sept 2011 si m-am mutat din apart.comun intr-un ap inchiriat impreuna cu fetita de 11 ani. Imediat ,sotul a deschis partaj.In prezent ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun comun Vasile Suceava Vasile Suceava Am divortat acum un an, copilul minor mi-a fost incredintat spre crestere, iar fosta sotie , dupa ce a schimbat incuietorile de la apartament si casa ( ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament prin "prima casa" cristinastana cristinastana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: Detin in coproprietate cu fostul sot un apartament achizitionat prin programul ... (vezi toată discuția)