avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Versuri şi Epigrame Interventie moderator (1)
Discuție deschisă în Versuri şi Epigrame

Interventie moderator (1)

Dragi colegi de forum,
In data de 10 decembrie 2009, in topicul “Sa continuam frumos”, in urma unei curatenii pe forum care a dus la mentinerea acestuia pe site, am scris urmatoarele:

Pentru viitor as avea cateva propuneri.
Sa fim mai exigenti cu noi si cu creatiile noastre. Sa postam aici numai epigrame si catrene, de regula umoristice, in limitele unei decente maxime. Alte creatii, de alt gen, sa le postam la sectiunea Timpul liber.
Sa nu postam nimic pana nu verificam, cu mare exigenta, respectarea limbii romane, din toate punctele de vedere.
Sa deschidem topicuri noi, cu titluri sugestive si teme interesante, si sa postam in acestea numai creatii legate de temele respective.
Sa folosim citate numai daca este cazul si acestea sa fie cat mai scurte.
Sa respectam regulamentul forumului in litera sa. Singura abatere care ne-a fost admisa de administratori este postarea de mesaje consecutive.
In rest, sper sa reanimam dialogurile epigramistice. Mie imi plac foarte mult!
De asemenea sunt interesante epigramele pe teme date.
Va rog sa nu va suparati prea tare daca va voi mai sterge din creatiile dvs.!
Sa ne duelam frumos si decent cu ajutorul floretei epigramei!

Dupa acesta data, unii s-au retras (sper ca temporar), altii s-au suparat (sper ca tot temporar) iar altii au continuat activitatea pe acest forum. Au aparut si useri noi, chiar inzestrati cu talent si cu umor.
Din pacate in dialogurile intre useri s-au “strecurat” si catrene care prin tenta lor explicit vulgara fac sa ne intoarcem la motivul pentru care se punea problema desfiintarii acestui forum.
Rog pe autorii catrenelor de mai jos sa le editeze si sa le modifice, pana maine seara, altfel voi fi pus in situatia sa le sterg.

Marius , stiu ca ne ochesti ,
Din tufis sau din boscheti ,
Dar ai grija ce pazesti ,
Sa nu-l calci...de-l nimeresti !

Eu , te rog , sa stai prin preajma ,
Ca se-anunta mare vrajba .
Cica , tipul , ar avea
Trei perechi !
Iti spun ...asa...

Chiar de-s "asa mai barbatesc"
(Poate ma crezi si cabotin )
Nu mi-am propus sa te-ndoiesc ;
Mai bine... sa te'ntind putin !

V-am rugat sa deschideti topicuri noi. Dvs. ati intrat pe “Concurs de epigrame (1)” desi nu era cazul.
Va multumesc pentru intelegere si va doresc succes in continuare!

Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

autoplagiat

Chiar de-s "asa mai barbatesc"
(Poate ma crezi si cabotin )
Nu mi-am propus sa te-ndoiesc ;
Mai bine... chem pe un vecin !


Acum e OK ? cu stima, marius bartis
eu zic sa scrie fiecare ce vrea si sa renuntam la pudibonderia aceasta. nu mai suntem nici pe vremea inchizitiei nici pe vremea lui nea nicu. care e problema in epigramele de mai sus? "sa te-ntind putin" e vulgar de ce? pentru ca ne duce cu gandul la "o prostie"? suntem oameni mari domne, nu mai suntem la grupa mica sa-i aratam cu degetul pe cei care spun prostii...mai ales ca nu e nimic explicit. este cel putin penibil ceea ce se intampla
@marius b

Parerea mea este ca nu este OK. In primul rand pentru ca si deoarece (observati ce subtil am ocolit cacofonismul), corect gramatical este te-ndoi sau ma-ndoiesc, te-ndoiesc nu exista ca expresie in limba romana. Mai apoi corectura mi se pare usor zeflemitoare la adresa moderatorului si a celorlati utilizatori care inteleg sa respecte regulile casei.Dura lex sed lex.
andreidinax a scris:

eu zic sa scrie fiecare ce vrea si sa renuntam la pudibonderia aceasta. nu mai suntem nici pe vremea inchizitiei nici pe vremea lui nea nicu. care e problema in epigramele de mai sus? "sa te-ntind putin" e vulgar de ce? pentru ca ne duce cu gandul la "o prostie"? suntem oameni mari domne, nu mai suntem la grupa mica sa-i aratam cu degetul pe cei care spun prostii...mai ales ca nu e nimic explicit. este cel putin penibil ceea ce se intampla


Nu sunt un tip care sa sufere de prea multa pudibonderie. Chiar in aceasta dimineata am fost tentat sa postez o astfel de epigrama:(Fara patima si ura/Fara tenta sexuala/Dar m-am luat cu tine-n gura/Fiindca tii la tavaleala) Avea tot ce-i trebuie , chiar si poanta, ceea ce nu pot sa spun despre toate epigramele cu tenta postate pe aici.Dar asa cum am aratat trebuie sa respectam regulile casei. Pentru creatii mai evoluate puteti incerca pe alte site-uri specializate, unde acest lucru este permis .Toate cele bune!
Amicilor mei inzestrati cu harul scriiturii: continuati frumos!

Am sa raman , oficially,
( Desi e ziua de botez) ,
Amica voastra, legally,
Si imi mentin acelasi crez.

Amici ca voi, asa-nzestrati
Cu care pot schimba un vers,
Sunt rari la noi in univers,
Sa scrieti, sper sa continuati.


Ca legendarul stelarman,
Si mult distinsul V. Tudor,
Precum Corina lu' Maran,
La ei gasesti destul umor.

Nu-l uit pe bravul zoritong,
Si-al lui umor, e foarte strong,
Si nici pe-amicul Mihai Grig.,
Ce-o fi cu el? i-o fi prea frig?

Ma-ntreb ,ce-or face ,de nu scriu,
R. Gabi, Nucu, sau E. Erdei,
Ii mai astept, chiar mai tarziu,
Si chiar pe altii, cu ei trei.


Alte discuții în legătură

Incerc si eu stelarman stelarman Intr-un sfarsit de ciresar, cuprins fiind de-un har divin, plecase inspre tribunal sa scape-n veci de al sau chin. De nedreptate istovit (avea in ochii ... (vezi toată discuția)
Aveti cuvantul! stelarman stelarman Pentru ca topicul \"Tuturor... pe rand\" a fost inchis din motive inca necunoscute mie, cu voia moderatorilor, pe care continui sa-i respect, creez acest topic ... (vezi toată discuția)
Epitaful epigramatic stelarman stelarman In lucrarea doamnei Elis Rapeanu, \"Epigrama in literatura romana\", gasim ,ca subspecie a epigramei, epitaful epigramatic. Va invit sa postati aici astfel de ... (vezi toată discuția)