avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Oficiul poștal imi cere taxa vamala tva 19 % din ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Oficiul poștal imi cere taxa vamala tva 19 % din contravaloarea produsului.

Bună seara. Vin cu o întrebare care din punctul meu de vedere este mai aparte. Este legal ca la oficiul poștal sa mi se ceara taxa vamala tva 19 % din contravaloarea produsului, produsul fiind un pachet achiziționat și plătit de pe site-ul aliexpress? Fără acest tva eu nu pot ridica coletul pentru care am plătit. Menționez ca acea taxa s-a aplicat pe întreaga suma produsul în sine + transportul achitat de mine pentru produs pe aliexpress. Va rog sa ma ajutați cu un răspuns din punct de vedere legal. Mulțumesc frumos. O seara frumoasa va doresc.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)
Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)