avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt mama unui baietel de aproape 4 ani, pe care l-am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt mama unui baietel de aproape 4 ani, pe care l-am inscris ...

Sunt mama unui baietel de aproape 4 ani, pe care l-am inscris la gradinita privata (prin ordonanta presedentiala). Tatal copilului are program de vizita 1 weekend pe luna de vineri pana duminica si jumatate din vacante. Nu este mentionat in sentinta decat "jumatate din vacanta". Fiind gradinita privata, calendarul de la gradinita stipuleaza "vacanta de vara din 9 in 22 august", iar tatal copilului sustine ca vacanta de vara este din 25 iunie pana in 12 septembrie. Care este varianta corecta?
Cel mai recent răspuns: Crissa.M , utilizator 14:30, 18 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
prin vacanta de vara se intelege programul scolar de la sta. dvs puteati gasi o gradinita unde sa il duceti non stop, nu inseamna ca tatal sa nu il poata lua in vacanta.

depuneti cerere la instanta pt lamurirea dispozitivului si adeverinta de la gradinita cu programul.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2021
gi-jane2, moderator
A durat 3 luni pana am obtinut, pe cale de ordonanta, suplinirea acordului ca sa pot inscrie copilul la gradinita. Pana primesc lamurirea dispozitivului mai trece 1-2 luni si se termina vacanta. Literlamente sunt disperata ca nu reusesc sa ii ofer acestui stabilitate si el nu poate beneficia de colectivitate ca macar acolo sa aiba un traseu lin si linistit....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dvs cereti lamurirea si pana se lamureste, duceti-l la gradinita.
jumatate din vacanta, si daca ar avea dreptate, nu inseamna musai prima jumatate.
de cand e hotararea cu jumatate si de ce nu ati atacat-o ?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2021
gi-jane2, moderator
Noi am divortat acum 2 ani cand avea copilul 1 an si 10 luni. Am facut o tranzactie si aparent am facut-o foarte prost. In sentinta este mentionat "in anii impari isi va petrece prima parte din toate vacantele cu tatal". Pe cale de ordonanta am obtinut acordul de suplinire pentru medicul de familie si gradinita, am solicitat si modificarea programului si anume 2 saptamani in august, dar nu s-a schimat pe partea de vacante. Copilul a mers practic 2 saptamani la gradinita.... iar acum sunt in aceasta situatie in care, gradinita fiind privata are calendar de vacanta doar 2 saptamani in august, iar tatal vrea sa se respecte calendarul dat de minister. Asta inseamna ca o luna si jumate aproape copilul nu va merge la gradinita....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal are dreptate, vacanta de vara este 25 iunie-12 septembrie.

Alte discuții în legătură

Program vizitare tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua In legatura cu programul de vizitare a minorului in timpul vacantelor,de exemplu in acea de vara se considera ca toata perioada (jumatate) ... (vezi toată discuția)
Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)
Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)