avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! As dori sa stiu cum pot sa mi recuperez ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! As dori sa stiu cum pot sa mi recuperez banii dintr ...

Buna ziua! As dori sa stiu cum pot sa mi recuperez banii dintr o mostenire. Sunt coproprietar al unui apartament in urma unei sentinte judecatoresti. Se pare ca ..coproprietarul nu doreste ca eu sa am beneficii deci nu doreste nici sa vanda apartamentul , nici sa mi dea sulta. Mentionez ca apartamentul este nelocuit deci nu se pune problema de a " scoate pe cineva in strada" . Oare se poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:15, 19 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineînțeles, va trebui sa cereti in instanta iesirea din indiviziune. Cereti sa i se atribuie si sa va dea sulta sau invers, sau sa se vanda si sa se imparta banii.
Va multumesc mult!

gi-jane2 a scris:

Bineînțeles, va trebui sa cereti in instanta iesirea din indiviziune. Cereti sa i se atribuie si sa va dea sulta sau invers, sau sa se vanda si sa se imparta banii.

Eu sunt coproprietar din mai 2021. Daca apartamentul a cumulat datorii anterior procesului sunt responsabila pt ele sau am obligatii doar din momentul in care a ramas sentinta definitiva?

Miha1315 a scris:

Va multumesc mult!

gi-jane2 a scris:

Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2021
Miha1315, utilizator
care proces ?
Celalalt coproprietar a refuzat constant sa mi recunoasca calitatea de succesor . Nu am reusit sa l conving sa mergem la notar sa facem succesiunea amiabil deci a fost nevoie sa apelez la instanta ca sa mi se recunoasca drepturile succesorale. In urma acestei actiuni instanta a hotarat ca detinem apartamentul impreuna in cote de 1/2. Si apoi a venit surpriza cu datorii de sute de lei la intretinere. Asta voiam sa stiu, daca pot fi obligata sa platesc niste sume din perioada cand eu nici nu aveam acces in acel apt sau obligatiile mele apar doar in momentul in care sunt numit oficial coproprietar.

gi-jane2 a scris:

care proces ?

Alte discuții în legătură

Chirie intre coproprietari Cristea Ion Cristea Ion Chirie intre coproprietari. Buna ziua, dețin 80% dintr-un apartament în urma unei moșteniri unde locuiesc singur. 20% este deținut de către fratele meu. ... (vezi toată discuția)
Casa cu mai multi mostenitori,unul dintre ei nu vrea sa vanda. ContSters253530 ContSters253530 Exista o casa cu 5 mostenitori,dintre care unul dintre ei nu vrea sa vanda .Cum se procedeaza se imparte casa in 5? (vezi toată discuția)
Nelamurire! Saphyr Saphyr Sunt proprietar, impreuna cu sora mea care locuieste in strainatate,a unui imobil in care eu locuiesc in acest moment.Imobilul l-am cumparat eu dupa care i-am ... (vezi toată discuția)