avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Handicap congenital, reducerea varstei de pensionare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Handicap congenital, reducerea varstei de pensionare cu 10 ani ...

Buna ziua, sunt o persoana incadrata in grad de handicap accentuat cu coxartroza bilaterala, displazie congenitala de sold bilaterala. Mi s-a transmis ca pentru a beneficia de prevederea legii 127/2019 art. 52 b cu 10 ani, în situația asiguraților cu handicap mediu, dacă au realizat, în condiții de handicap mediu, stagiul complet de cotizare trebuie sa prezint un document care atesta ca am lucrat in conditii de handicap de acum 23 de ani (am stagiul de cotizare de 35 ani complet), insa eu nu am documente mai vechi de anul 2009. aceea ce nu inteleg eu ce este necesar un document mai vechi, in conditiile in care pe diagnostic scrie congenital, adica handicapul l-am avut de la nastere, nu imi dau seama din lege unde se mentioneaza acest lucru si se bate cap in cap congenital cu document de 23 de ani pe care il cer ei. Documentele medicale se pastreaza in arhiva timp de 50 de ani, stiti cum as putea gasi astfel de documente mai vechi care sa imi ateste diagnosticul si de ce este necesar. Va mulțumesc pentru timpul acordat, cei de la dgsap nu vor sa ma ajute in ciuda handicapului, stiti unde m-as putea adresa pentru ajutor in aceasta chestiune?
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2021
rickisnooks, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensionare - limita de varsta botezan50 botezan50 Buna ziua. Sunt nascuta in 15.11.1961 , din 2008 am certificate de handicap accentuat cod boala M16;Q65.(coxartroza bilaterala, displazie congenitala de ... (vezi toată discuția)
Reducere varsta pensionre pt handicap ulterior calitatii de asigurat Bdhx117 Bdhx117 Buna Ziua, Referitor decizia pronuntata in sedinta din 9 oct 2018 a curtii constitutionale care a ADMIS ca sintagma \"preexistent calitatii de asigurat \" ... (vezi toată discuția)
Pensie cu handicap accentuat Florina Flori Florina Flori Buna ziua,am varsta de 52 de ani și am handicap din 2005,din 2014 am certificat de handicap accentuat,am cotizat la stat 30 de ani,credeti ca as putea ieși ... (vezi toată discuția)