Buna Ziua . Am vândut un apartament in 2012 cu toate taxele achitare la zi . Dupa vreo doi aniI proprietarul a decedat iar toate bunurile au fost luate de fosta lui soție. De curând am aflat ca sânt dat in judecata de firmă de electricitate precum as avea pe respectivul imobil o datorie restanță de aproximativ 5000 lei . Eu nu am avut de unde sa stiu ca noul proprietar nu a încheiat un contract nou cu firmă de electricitate el plătind curentul in continuare pe numele meu. NU AM FOST NICIODATĂ CONTACTAT DE FIRMA DE ELECTRICITATE cu toate că în contract am nr de telefon trecut la ei. Ce este de facut in cazul asta.
adi1906
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Dvs ati vandut un apartament si nici nu v-a trecut prin cap ca trebuie sa cereti rezilierea contractului sau macar sa va interesati dupa un timp scurt oarecare daca cumparatorul a facut contract pe numele sau? Bravo!
Daca nu ma insel, pare-mi-se ca aveati si obligatia legala sa o faceti, intr-un anumit termen. Cum tot la fel avea si cumparatorul obligatia sa comunice furnizorului de energie si sa refaca contractul pe numele sau.
In contextul in care pe dvs nu v-a interesat iar pe cumparator nici atat, dimpotriva el s-a complacut in situatia asta, neplatind, de unde voiati sa stie furnizorul ca dvs ati vandut imobilul si ca trebuia sa va rezilieze dvs contractul? Instiintari? Pai furnizorul nu va da telefon in caz de neplata a facturilor... furnizorul trimite scrisori. Si unde le trimite? tot la locul de consum respectiv. Ma mir doar cum de nu i-au taiat curentul pentru neplata facturilor dupa un anume timp, dar cine stie cum si ce...
Si cireasa de pe tort e si ca a murit ala...
Pentru buna dvs stiinta, normalitatea este ca dupa ce s-a vandut un imobil, cumparatorul si vanzatorul merg impreuna la furnizorul de energie, gaze unde unul isi inceteaza contractul iar celalalt il preia pe numele sau.
Incercati sa mergeti la sediul furnizorului, le explicati situatia, poate au expertiza in chestiuni de genul si va da vreo idee cum sa procedati, ca nah, poate or fi patit-o si altii asemenea, poate nu sunteti dvs primul.
Cautati un avocat sa va ofere consultanta.,poate se gaseste vreo solutie.
PS: Puteti sa va considerati chiar norocos cu suma de doar 5000 lei pt tot rastimpul asta.
Mergeti cu contractul de vanzare-cumparare si incercati sa ii convingeti ca dvs nu aveti acea datorie.Daca nu se poate cu vorba buna atunca sa va angajati avocat.
ynocentta
Utilizator 8din 9 utilizatori consideră acest răspuns util
Contesttai la furnizorul de energie lectrica suma pretinsa si dovediti cu docmentul de tranzactionare drept de proprietate ca la data X ati instrainat bunul imobil in favoarea numitului Y
mitabiciclista
Utilizator 7din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Da ,asa trebuia facut ,dar la timpul potrivit,nu acum.Furnizorul nu e înștiințat de nimeni,nici de vânzător persoana cea mai interesata sa facă asta.Al cui era interesul sa rezilieze contractul?Dupa ce pierdeți procesul și plătiți va recuperați banii în justiție de la fosta soție a proprietarului,care a moștenit toate bunurile acestuia.
ipso
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Recomand ca inainte de toate sa luati legatura cu vaduva decedatului, ptr ca este normal ca dansa sa plateasca. Asa cum a vrut sa beneficieze de bunuri, tot asa trebuie sa-i achite si datoriile.
Nu ne-ati mai spus ce s-a intamplat cu apartamentul. Aflati cine este mostenitorul si ii trimiteti o scrisoare deschisa recomandata cu aviz de primire, sau o instiintare prin avocat/notariat.
In ultima instanta ii dati in judecata, dar costa timp, nervi si bani.
Succes!