Sotul meu a avut un accident grav in urma caruia un om a decedat. Masina lui a fost in regula insa a decedatului avea nr. false si nu era nici inregistrata. Nici unul nu si-a respectat banda de circulatie si asa s-a produs incidentul. Daunele pe care i le va cere familia decedatului nu vom avea cum sa le platim si am inteles ca se va face executare silita pt c are sotul. Am 2 copii si nu vreau sa raman in strada sa nu am un acoperis pe care sa le ofer . ce sa fac?
Casa este trecuta pe numele amandurora , am construit totul dupa casatorie. Este posibil sa ma scoata din casa cu copiii? eu una n-am nici un drept la ce am construit impreuna? va rog din suflet sa ma ajutati cu ceva sfaturi caci nu vreau sa imi cresc copii pe strada, nu avem altundeva unde sa mergem.
daca autoturismul era asigurat RCA, eventualele daune pe care ar trebui sa le platiti in urma procesului vor fi achitate de asigurator insa pentru aceasta ar trebui sa solicitati avocatului introducerea in cauza in calitate de asigurator a societatii care a emis polita RCA.
daca nu exista asigurarea, sotul dumneavoastra va raspunde cu bunurile proprii
Este dificila situatia dar nu disperati.Nu cred ca veti ramane chiar pe drumuri dar nici usor nu o sa va fie.
Ar fi indicat sa isi angajeze avocat.
Conteaza si la pedeapsa si la cuantumul daunelor morale.
In functie de imprejurarile in care a avut loc accidentul,de starea de fapt,dar si in functie de existenta unui RCA , de introducerea in cauza a asiguratorului,dar si de probatoriile pe care le veti administra cu ajutorul unui avocat,puteti minimaliza atat consecintele juridice,cat si daunele pe care urmeaza sa le suportati.
..pe numele cui este casa? ..oare nu ar fi bine sa faceti un contract de vanzare-cumparare, act de donatie (al sotului in favoarea dvs sau ca copiilor) sau...astfel incat casa sa nu mai fie pe numele sotului?!
Daca el va fi sa raspunda, nu poate sa va afecteze dvs dreptul de proprietate asupra casei!
Raspunderea va fi a sotului dvs personal nu a familiei dvs.
De aceea ar fi foarte bine sa aveti totul pe numele dvs, oficial, cu acte la notar cu cartea funciara..in felul acesta nu mai aveti nici o grija ca o sa ramaneti fara casa.....
Eu cred ca sunteti putin speriata acum.....si ati intrat in panica...nu este cazul!
Poate ca suma nu este chiar asa de mare si apoi exista atatea cai legale prin care puteti amana plata sau stabili rate sau ceva de genul acesta....
Va tinem pumnii!
Orice act prin care casa este instrainata(dupa producerea accidentului)poate fi anulat la cererea celui interesat.Nu este o solutie buna.
Raspunderea este personala si daca se pune problema de executare silita,aceasta poate viza jumatate,daca este bun comun.
Dar pana acolo va exista un proces si are nevoie de aparator.
Asiguratorul plateste suma stabilita prin hotararea judecatoreasca definitiva daca sotul dv. este gasit vinovat.
In caz de deces se iau in calcul cheltuielile de inmormantare ,veniturile nete nerealizate ,precum si daunele morale.Cu conditia sa fi existat o asigurare in vigoare la data producerii accidentului si sa fie introdusa si societetea de asigurare in procesul penal.
Sunt situatii in care asiguratorul plateste si apoi se indreapta impotriva asiguratului sau.
Iata care sunt cazurile de regres despre care vorbeam:
-accidentul a fost produs cu intentie
-accidentul a fost produs in timpul comiterii unor fapte incriminate de dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice ca infractiuni savarsite cu intentie
-accidentul a fost produs in timpul cand autorul infractiunii savarsite cu intentie incerca sa se sustraga de la urmarire
-persoana responsabila de producerea pagubei a condus autovehiculul fara consimtamantul asiguratului
Asiguratorul nu acorda despagubiri pentru cheltuielile facute in procesul penal,acestea vor ramane in sarcina sotului dumneavoastra.
Asigurare rca deces
sssmirel
Buna ziua....Acum cativa ani am avut un accident auto. Unul din pasagerii autoturismului meu a decedat. Recent sa incheiat si procesul Am primit o condamnare ... (vezi toată discuția)