avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema - ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema - Sunt pensionat ...

Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema -
Sunt pensionat pe caz de invaliditate din anul 2008 , Am avut revizuiri periodice pana in anul 2019 cand mi-a fost dat gradul unu cu insotitor nerevizuibil . Acum incepe problema mea , nu mi-sa mai acordat stagiul potential la schimbarea de grad , motivul fiind ca a fost modificat Art 76 prin punctul 3 alin 1 .Eu va intreb deoarece cred ca legea a fost interpretata gresit de catre casa de pensii in sensul ca legea nu specifica ca la schimbarea de grad in functie de tabelul nr 3 nu mai beneficiez de stagiu potential. Mentionez ca eu am fost pensionat in anul 2008 si nu m-am pensionat in 2019 ca sa nu pot beneficia de stagiul potential ... Cine are dreptate ? Legea 37/08.03.2013 nu specifica expres ca stagiul potential se acorda in functie de varsta si stagiul de cotizare avut la schimbul de grad , ci spune clar ca se acorda la data emiterii deciziei medicale asupra capacitatii de munca . Cum pot interpreta aceasta lege ? Va multumesc anticipat .

Alte discuții în legătură

Pensionare fara vechime in munca scorus69 scorus69 Buna ziua o ruda de a mea este nascut in 1972 si nu are pe cartea de munca decat 5 ani de munca.Acum are probleme mari de sanatate.Poate cumva sa se ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gr.2 GABI4512 GABI4512 Buna ziua, Sunt nascut in 14.02.1958 si am absolvit liceul in 1977, urmiand stagiul miltar termen redus de 9 luni si facultatea urmata la zi pina in anul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , situatia se prezinta astfel am fost pensionat pe ... popem popem Buna ziua , situatia se prezinta astfel Am fost pensionat pe caz de invaliditate in anul 2008 cu un punctaj de 0,54,105 puncte fiind in gradul doi de ... (vezi toată discuția)