avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum se calculeaza impozitul (ce procent se aplica) la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum se calculeaza impozitul (ce procent se aplica) la indemnizatia de doctorat?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta.

Cum se calculeaza impozitul (ce procent se aplica) la indemnizatia de doctorat? Conform legii nr. 153/2017, indemnizatia de doctorat este în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul. In prezent conform legii nr. 153/2017, salariul minim garantat este de 2300 lei, 50% este 1150 lei, cu impozitul aplicat ramane 950 lei (suma fixa care ar trebui adaugata la salariu net). Art. 14. - Drepturi salariale pentru deținerea titlului științific de doctor, aliniat (1) din legea nr. 153/2017, nu specifica cum se aplica impozitul (ce impozit,%, cum se calculeaza), articolul 14 e bun doar ca temei de calcul.

In cazul meu la salariul brut se adauga suma de 950 lei (care e deja impozitata o data conform legii), iar toata suma este din nou impozitata, impozit care reprezintă aproape 45%. Ar fi dubla impozitare la sporul de doctorat, ceea ce mi se pare incorect.

Astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua sunt medic si am obtinut titlul de doctor in stiinte ... petronela ionescu petronela ionescu buna ziua sunt medic si am obtinut titlul de doctor in stiinte in 2008 si imi desfasor activitatea in domeniul in care am doctoratul De la spital primesc ... (vezi toată discuția)
In ce cuantum se acorda indemnizatia pentru titlul stiintific ... ana_reea ana_reea In ce cuantum se acorda indemnizatia pentru titlul stiintific de doctor dobandit in anul 2023? (950 lei sau 50 % din salariul minim aferent lunii decembrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie doctorat CameliaAUG CameliaAUG Buna ziua!Sunt personal contractual in cadrul unei primarii. Am doctoratul in domeniul in care profesez!Am dreptul de a primi indemnizatia de doctorat fiind ... (vezi toată discuția)