Intr-un imobil cu 10 etaje racordat la reteaua de termoficare a Termoenergetica, un proprietar doreste sa-si instaleze centrala proprie si sa construiasca o noua instalatie de gaze pana la apartamentul lui.. Va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile asociatiei de proprietari legate de construirea unei noi conducte de gaze pe casa scarii, ce aprobari trebuie obtinute si ce documente trebuie sa prezinte proprietarul respectiv astfel incat lucrarea sa se desfasoare in deplina legalitate.
Pentru conducta de gaze, aveti nevoie de acordul presedintelui de asociatie pentru modificarea partilor comune. Depuneti o cerere adresat presedintelui, cu numar de inregistrare sau prin posta, cu confirmare de primire si asteptati raspunsul.
Pentru debransarea de la sistemul de termoficare, aveti nevoie de acceptul vecinilor care au perete comun cu dvs (sus, jos, stanga, dreapta, daca este cazul) si, ulterior, de acordul asociatiei de proprietari, exprimat prin vot (convocarea unei adunari generale, in care 50%+1 din totalul proprietarilor sa fie de acord).
Eu am o indoiala legata de faptul ca o modificare a partilor comune o hotaraste singur presedintele si nu Adunarea Generala. Daca poate sa-mi indice cineva legile care reglementeaza acest subiect, in afara de L 196/2018.
Mai aveti Codul civil, partea legata de proprietate...
rodidoina a scris:
Eu am o indoiala legata de faptul ca o modificare a partilor comune o hotaraste singur presedintele si nu Adunarea Generala. Daca poate sa-mi indice cineva legile care reglementeaza acest subiect, in afara de L 196/2018.