avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intr-un imobil cu 10 etaje racordat la reteaua de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intr-un imobil cu 10 etaje racordat la reteaua de termoficare ...

Instalatie noua de gaze pe casa scarii

Intr-un imobil cu 10 etaje racordat la reteaua de termoficare a Termoenergetica, un proprietar doreste sa-si instaleze centrala proprie si sa construiasca o noua instalatie de gaze pana la apartamentul lui.. Va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile asociatiei de proprietari legate de construirea unei noi conducte de gaze pe casa scarii, ce aprobari trebuie obtinute si ce documente trebuie sa prezinte proprietarul respectiv astfel incat lucrarea sa se desfasoare in deplina legalitate.
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2021
rodidoina, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:27, 15 Septembrie 2021
Aveti nevoie de acordul asociatiei pentru ca scara face parte din "partile comune" ale imobilului si mai departe se ocupa firma ce face instalatia.
Acordul asociatiei inseamna 50%+1 din proprietari in Adunarea Generala sau doar Comitetul Exceutiv?
Pentru conducta de gaze, aveti nevoie de acordul presedintelui de asociatie pentru modificarea partilor comune. Depuneti o cerere adresat presedintelui, cu numar de inregistrare sau prin posta, cu confirmare de primire si asteptati raspunsul.
Pentru debransarea de la sistemul de termoficare, aveti nevoie de acceptul vecinilor care au perete comun cu dvs (sus, jos, stanga, dreapta, daca este cazul) si, ulterior, de acordul asociatiei de proprietari, exprimat prin vot (convocarea unei adunari generale, in care 50%+1 din totalul proprietarilor sa fie de acord).
Eu am o indoiala legata de faptul ca o modificare a partilor comune o hotaraste singur presedintele si nu Adunarea Generala. Daca poate sa-mi indice cineva legile care reglementeaza acest subiect, in afara de L 196/2018.
Mai aveti Codul civil, partea legata de proprietate...

rodidoina a scris:

Eu am o indoiala legata de faptul ca o modificare a partilor comune o hotaraste singur presedintele si nu Adunarea Generala. Daca poate sa-mi indice cineva legile care reglementeaza acest subiect, in afara de L 196/2018.

Alte discuții în legătură

Acord asociatie proprietari pentru racordare la teava gaz - pt centrala Abcd4 Abcd4 Buna, spuneti-mi va rog daca este nevoie de acordul asociatiei de proprietari pt obtinerea cotei de gaz si montarea unei centrale individuale. Precizez ca in ... (vezi toată discuția)
Tevi apa montate prin ghena si casa scarii Laurentiu_B Laurentiu_B Buna seara. As dorii sa stiu daca este legal sa montezi o noua coloana de apa rece pentru bucatarie prin ghena blocului pentru locatarii de pe o parte si pe ... (vezi toată discuția)
Debransare de la centrala blocului Cyxis Cyxis Situatia se prezinta astfel: apartament in bloc cu 4 scari, toate 4 scarile au o singura centrala termica proprie ( nu Radet ). Problema este costul exagerat ... (vezi toată discuția)