avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salut! Blocul meu e in proces de reabilitare termica, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salut! Blocul meu e in proces de reabilitare termica, iar recent ...

Salut!

Blocul meu e in proces de reabilitare termica, iar recent am intrat intr-un conflict cu echipa de constructie. Acestia doresc sa fie golite balcoanele, sa patrunda inauntru, sa sparga zidul pentru a indeparta, din cate am inteles, o structura.

Eu nu doresc si nu sunt de acord sub nicio forma cu asa ceva, avand in vedere ca nu am nici spatiul, nici puterea de a muta toate mobilele si lucrurile depozitate in balcon si nu doresc spargerea zidului.

Au voie sa faca asa ceva impotriva vointei mele? Ma puteti sfatui in situatia asta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BlaconulMeu , utilizator 20:16, 11 Octombrie 2021
Trebuie vazut proiectul de rabilitare a blocului. Daca proiectul prevede spargerea zidului, detine autorizatie de spargere si in ce conditii se realizeaza lucrarea.
Cineva din asociatie si-a insusit proiectul. Cereti-i lamuriri. Era necesar avizul proprietarilor pentru spargere.
cu siguranta proiectul prevede demolarea partii verticale a balconului......s-a facut o expertiza si acele balcoane nu mai prezinta siguranta.

cand ati acceptat reabilitarea,ati acceptat si termenii ei........singura varianta este sa va supuneti cererii sau eventual sa renunte asociatia la anvelopare(ma indoiesc ca vrea sau poate sa o faca, in acest stadiu)

firma de constructii trebuie sa respecte proiectul ca altfel nu primeste pv-ul de incheiere a lucrarii si implicit, nici banii
Interesul reabilitarii consta in cresterea eficientei energetice a intregii constructii,astfel incat este obligatoriu sa se execute modernizarea pe intreaga suprafata exterioara imobil de locuit in comun
Contactati presedintele de asociatie de proprietari care in calitate de parte in contractul de executie reabilitare termica ,ar trebui sa detina date si informatii relevante
Multumesc mult tuturor pentru raspunsuri! Inteleg, deci, ca nu ma pot opune demolarii zidului pentru indepartarea structurii de metal, deoarece aceasta este prevazuta in proiect. Am insa dreptul de a cere echipei de reabilitare sa monteze inapoi tot termopanele mele, nu cele de calitate inferioara cu care vor ei sa inlocuiasca?? Teoretic, eu asa inteleg ca ar trebui. Multumesc din nou!
In proiect este prevazut si montajul termopanelor - noi sau remontarea celor vechi. Trebuie verificat proiectul.
Toate aspectele legate de reabilitare trebuiau discutate inainte de intocmirea proiectului cu fiecare proprietar in parte. Dupa acceptarea proiectului este tardiv sa modificati ceva. Este vorba si de pretul pe apartament.

Alte discuții în legătură

Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa accept inchiderea balconului prin reabilitarea termica facuta de primaria sect 4, daca nu doresc acest lucru? diana-maracineanu diana-maracineanu As dori sa stiu daca exista vreo solutie legala in situatia urmatoare: -locuiesc in sectorul 4, undeva pe Bulevardul Alex Obregia, intr-un bloc in care s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc intr-un bloc care este in curs de reabilitare, ... M12345678 M12345678 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc care este in curs de reabilitare, in Bucuresti. Cei de la firma de constructii dau jos peretii exteriori ai balcoanelor pt a ... (vezi toată discuția)