avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine trebuie sesizat pentru masurarea zgomotului in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine trebuie sesizat pentru masurarea zgomotului in bloc?

Cine trebuie sesizat pentru masurarea zgomotului facut langa apartamentul nostru?
Am sesizat DSP-ul si mi-au raspuns ca nu exista cadru legal.
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2021
gev, utilizator
Cel mai recent răspuns: sanda65 , utilizator 08:38, 21 Septembrie 2021
Zgomot făcut de cine anume :de vecini cu drujba,de un șantier,de spectacole evenimente publice,de afacerea unei societăți private etc.
Zgomotul este facut de noile casute postale de proasta calitate. Acestea sunt montate pe peretele comun cu sufrageria si trosnesc/bubuie/zdrangane de cate ori se umbla la ele. Am masurat zgomotul cu o aplicatie de telefon si ajunge la 80 decibeli.
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2021
gev, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista o prevedere legala pentru nivelul de zgomot al acelor casute postale. DSP nu se ocupa cu asa ceva. Singura reclamatie o puteti face la politie, pentru zgomot in sine, fara nivel de masurare, conform legii 61/1991.
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca doriti sa masurati noxa - zgomot si/ sau vibratii puteti contacta o firma specializata (gasiti pe internet si pe site-ul inspectiei muncii, firme autorizate de catre Inspectia muncii ca Servicii externe de prevenire si protectie in domeniul ssm) care efectueaza aceste masuratori si emit buletine de determinare.
In baza buletinelor de determinare emise puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei care a montat casutele postale. Nu stiu ce v-a hotari instanta de judecata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autoritatea care detine baza tehnica pentru masurarea pragului fonic este comisariatul garzii de mediu

Alte discuții în legătură

Antifonarea spatiilor comerciale AlexandraSS AlexandraSS Buna ziua! Exista vreo lege prin care sa-l pot obliga pe proprietarul unui spatiu comercial sa isi antifoneze fonic proprietatea? Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Terasa cu muzica deschisa in spatele casei mele hori27 hori27 Locuiesc la casa si de curand in spatele casei s-a deschis o terasa cu muzica,zidul de la spatele casei este comun cu aceasta terasa.Zgomotele clientilor si ... (vezi toată discuția)
Reclamatie politie atelier reparat drujbe fyrewurx fyrewurx Salutare, De curand, vis-a-vis de blocul in care stau si-a deschis cineva un atelier de reparat drujbe. In fiecare dimineata dupa ora 9:00 suntem ... (vezi toată discuția)