avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa-Faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa-Faliment

Buna ziua!
As vrea sa stiu daca in momentul cererii falimentului firmei,administratorul daca detine bunuri proprii poate fi executat pe persoana fizica pentru achitarea pasivului celelilalte societati comerciale?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:26, 11 Ianuarie 2010
da, atita timp cit judecatorul constata ca insolventa/falimentul se datoreaza culpei administratorului si s-a dispus masura tragerii la raspundere a administratorului se poate solicita si executarea bunurilor proprii ale acestuia in contul datoriilor firmei.
Multumesc frumos de raspuns!
Ideea e ca am avut o colaborare indelungata cu societatea respectiva si nu am avut intentia de a prejudicia firma acestuia,mai mult noi am fost intermediarii actului comercial si revindeam marfa cu un adaos f mic,iar noi la randul nostru am avem de recuperat 350 000 Ron iar datoria noastra fata de creditor e mult mai mica cum reiese si din bilant.Motivez ca e doar o incapacitate de plata nu o rea vointa a noastra!!!
Eu am mai multe bunuri pe pers fizica,ma sfatuiti sa le "mut" ??
Multumesc anticipat
euhenio a scris:
As vrea sa stiu daca in momentul cererii falimentului firmei, administratorul, daca detine bunuri proprii, poate fi executat pe persoana fizica pentru achitarea pasivului celelilalte societati comerciale?

Buna ziua,
In general (situatia comuna, cea mai frecventa), SC raspunde in limita capitalului ei social, fara a se antrena raspunderea civila, administrativa si/sau penala a administratorilor.
In cazuri particulare, prevazute de lege, daca administratorului i se poate dovedi in instanta incalcarea prev. legale, se poate cere atragerea raspunderii acestuia (civila, administrativa si/sau penala, dupa caz).
Cu stima,
multumesc frumos pt raspuns
care sunt cazurile particulare, prevazute de lege, in care administratorului i se poate dovedi in instanta incalcarea prev. legale si se poate cere atragerea raspunderii acestuia ???

Alte discuții în legătură

Forme ale raspunderii administratorilor societatilor comerciale Roland Mindrila Roland Mindrila La solicitarile unor persoane vom face o scurta referire la ultimele modificari legislative tind sa limiteze factorul subiectiv in aprecierea cazurilor de ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului?? euhenio euhenio care sunt cazurile particulare, prevazute de lege, in care administratorului i se poate dovedi in instanta incalcarea prev. legale si se poate cere atragerea ... (vezi toată discuția)