avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Linistea locatarilor Lege 61/1991
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Linistea locatarilor Lege 61/1991

Referitor la studierea unui instrument muzical, in propria locuință și in afara intervaluliui de liniște, de catre o persoana inscrisă la o școală de muzică, este considerată contravenție, in temeiul aliniatelor 25 si 26 ale Art. 2 / Legea nr. 61 / 1991?
Ce inseamna termenul "tulburarea fara drept a liniștii locuitorilor"? Cum se decide cand este sau nu in drept, persoana respectivă? Are legatură cu calitatea de inscris la o scoala de muzică, sau cu intervalul orar? Sau cu ambele, sau cu nici una?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian8479 , utilizator 12:03, 7 Octombrie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Propria locuință este in propria curte sau este intr-un bloc unde se aude si un mic fâs ?
Conteaza mult. Daca este in bloc, este bomba. Ati inteles, cred.
~ Conținut șters la cerere ~
In speta aspectul ca persoana este inscrisa la o unitate de invatamant nu constituie temei legal pentru a fi exonerata de
raspundere
Producerea de zgomote in intervalul orar impus de L nr 61/1991 republicata ca si in afara acestuia ,daca este de natura sa produca prejudicii-constituie contraventie
Va multumesc, totusi, la ce se referă termenul "tulbură fără drept"?

Aliniatul 25 al art.2, vorbeste despre tulburarea linistii cu un obiect, aparat sau prin larmă sau strigăte. Nu spune nimic despre instrumente muzicale.
Aliniatul 26 însă, vorbeste exclusiv, printre altele, despre "instrument muzical" și despre intetvalele orare de liniște.

În sensul reducerii la logica minimă, aceste 2 aliniate, sunt redundante.
Mai mult, daca nici in afara intervalelor de liniste nu se poate exersa, se lezează dreptul tuturora care locuiesc la bloc, de a studia un instrument muzical.

Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2021
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt redundante, in primul vorbeste de linistea locuitorilor si nu precizeaza locul "actiunii", poate fi pe strada (nunta de cartier), in al doilea spune de linistea locatarilor, orar si nominalizeaza sursa : " în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora".

Probabil va incadrati la 26 si se refera doar la "instrument muzical la intensitate mare ", in intervalul orar 22,00-8,00 și 13,00-14,00 . In afara programului de liniste puteti exersa, ideal ar fi sa va antifonati acea camera unde exersati.
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2021
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Vreau sa ascult muzica si am un vecin care abia asteapta sa sune la politie ClaudiuAlexandru ClaudiuAlexandru Ce este de facut? In ce interval orar sau in ce conditii pot asculta muzica la un volum mai ridicat, dar sa nu pot lua amenda daca vine un echipaj de politie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. imi poate explica cineva legea linistii publice, va ... CosminLrp CosminLrp Buna ziua. Imi poate explica cineva legea linistii publice, va rog? Am un vecin care asculta muzica ceva mai tare si e destul de deranjant. Vreau sa vad ce e ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii la bloc mirceadaraban mirceadaraban Am citit in forum urmatoarea specificare: Avand in vedere prevederile Legii 61 / 1991 republicata si actualizata, art.2, alin.(1), lit. 29, constituie ... (vezi toată discuția)