avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune fara drept
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune fara drept

Buna ziua.
Vreau sa intabulez pamanturile bunicei mele insa am urmatoarea problema.
Bunica a avut un frate mai mare cu 16 ani decat ea iar cand a venit colectivizarea, acesta a vrut partea de la parintii lor pentru a intra in colectiv. Bunica era minora la data respectiva asa ca jumatatea ce i se cuvenea a ramas pe numele mamei ei (strabunica). Cealalta jumatate i-a dat-o fratelui ei la vremea respectiva.
Problema este ca titlul de proprietate este pe numele strabunicei iar la mostenitori apare si bunica si fratele ei( ambii fiind decedati).
Toate impozitele de la revolutie le-am platit noi, acestea venind pe numele bunicei.
Acum cand am fost sa ne intabulam am descoperim ca trebuia facuta succesiunea intre bunica si fratele ei pe jumatatea ce i-a ramas bunicei. Fratele ei fiind intabulat pe jumatatea ce i-a dat-o atunci. Iar cat a trait intelegerea a fost respectata. Problema este ca mostenitorii lui ( copiii) vor parte si din jumatatea ce i-a ramas bunicei mele. Exista vreo cale prin care pot tine intreaga mostenirea de la bunica asa cum a fost intelegerea lor? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2021
Anghelinei03, utilizator

Alte discuții în legătură

Mi-a furat pamantul cenan cenan Am o parcala de 43 ari la 200 km.distantacare a fost data in arenda cu 20 ani in urma.Parintii au decedat.Discutand cu o cunostinta din satul respectiv de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)
Testament realizat inainte de 1989 mottudor mottudor Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie, pentru care eu nu am raspuns. Inainte de decesul bunicului (anul 1984), acesta a facut care mine (nepot), un act de ... (vezi toată discuția)