avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda radar fix
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda radar fix

Bună! În urma cu ceva timp am fost detectat de aparatul radar la întrare intr o localitate.Agenta care m a oprit mi a cerut documentele, timp în care mi a spus ca am fost prins de aparatul radar cu 114 aproape 115km/h la limita de 70km/h ( atât era restricția înainte de a întra în localitate).Agentul care mi a completat procesul verbal mi a scris în pv ca am avut 107km/h la limita de 50km/h în localitate, ceea ce a însemnat suspendarea permisului pe 3 luni.Am făcut contestație la pv datorita faptului ca cei 2 agenți de politie mi au spus 2 viteze diferite.Intrebarea ar fi dk am șanse de câștig în instanta deoarece:
1. Mi s a transmis în prima faza o alta viteza de deplasare la o alta limita de viteza
2. Masina de politie stătea sub un stâlp de înaltă tensiune după un gard viu
3. În localitate radarul trebuie sa fie instalat la 500m, în afara localității la 2000m.

Aparatul radar de tip stationar nu poate fi amplasat in apropierea unei surse puternice de radiatii electromagnetice, adica un stalp de radio, televiziune, telefonie mobila sau, cel mai des, o instalatie electrica de inalta tensiune. Normele pentru proiectarea si amplasarea unei locuinte prevad pentru evitarea poluarii electromagnetice amplasarea locuintei la cel putin 200m de o retea electrica de inalta tensiune. Deci, aparatul radar trebuie sa fie cel putin la 200 m de instalatia electrica de inalta tensiune, in afara campului electromagnetic. Aparatul radar stationar are lungimea fasciculului de 400-500m. Daca acest fascicul este indreptat spre instalatia electrica de inalta tensiune in timpul masurarii ceea ce se poate determina foarte usor din fotografie, atunci distanta la care trebuie sa fie amplasat aparatul radar stationar creste pana la 400-500m functie de unghi.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2021
b_mario77, utilizator

Alte discuții în legătură

Radar in mers Spin265 Spin265 Buna ziua. Mergeam prin localitate cu viteza de 80km/h cand de pe contrasens de deplasa un autoturism de politie berlina. Dupa ce am ajuns acasa, fiind din ... (vezi toată discuția)
Sanse de a castiga o contestatie clncsm clncsm Buna ziua. As avea nevoie de un sfat, nemaiavand de-a face pana in prezent cu nici un fel de proces. Am fost surprins de o camera radar fixa, depasind viteza ... (vezi toată discuția)
Metode de atac al proceselor verbale raiderstorm raiderstorm Am gasit cateva metode de atac al p.v-urilor dar nu stiu sigur care sunt adevarate si care sunt false si dc se poate indica, mentionata si sursa care afirma ... (vezi toată discuția)