avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost sunat azi de către angajator să-mi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost sunat azi de către angajator să-mi trăsmită că de ...

Am fost sunat azi de către angajator să-mi trăsmită că de mâine nu mai are nevoie de mine. Este posibil așa ceva fără preaviz ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:45, 3 Decembrie 2021
Bună ziua,

Dacă aveți un Contract individual de muncă, bineînțeles că nu se poate proceda la o concediere printr-un simplu apel telefonic. Orice concediere, din motive imputabile angajatului, necesită o procedură de cercetare disciplinară, cu convocarea dvs. și acordarea posibilității de a vă apăra în această procedură (comunicarea motivului sau motivelor, posibilitatea de a veni însoțit de un avocat, etc.).
Mergeți la serviciu, în continuare, iar dacă vi se îngrădește acest drept sau accesul, faceți plângere la ITM.
Dacă, totuși, veți primi o decizie de concediere, ar fi benefic să vă consultați cu un avocat, pentru a stabili care sunt șansele dvs. de reușită (în raport de ce scrie în decizie), precum și pentru a redacta acțiunea corespunzător și a vă reprezenta în instanță.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt anumite situații în care un c.i.m. poate inceta fără preaviz...trebuie sa ne indicați ce articol din Codul muncii s-a mentionat in decizia de încetare a raportului de muncă.

Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna seara
De cand sunteti angajat la acea firma?


Florin Cioca a scris:

Buna seara
De cand sunteti angajat la acea firma?

Bună ziua, din August anul acesta.
In acest caz nu are relevanta data angajării.

Alte discuții în legătură

Concediere simona435 simona435 Buna ziua, Am fost angajata cu data de 08.10.2015 cu contract de munca pe perioada nedeterminata, iar pe data de 04.01.2016, angajatorul a venit la inchiderea ... (vezi toată discuția)
Preaviz contract de munca Luces Luces Bun ziua, Astăzi am fost înștiințată de către angajatorul meu că am fost concediată pentru că ”nu pun suflet în munca mea”, ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva Cristina_Gabriela1969 Cristina_Gabriela1969 buna ziua, lucrez la o firma din septembrie 2014, cu contract pe perioada nedeterminata. In urma unor discutii ale patronatului, e posibil sa fiu ... (vezi toată discuția)