Dacă aveți un Contract individual de muncă, bineînțeles că nu se poate proceda la o concediere printr-un simplu apel telefonic. Orice concediere, din motive imputabile angajatului, necesită o procedură de cercetare disciplinară, cu convocarea dvs. și acordarea posibilității de a vă apăra în această procedură (comunicarea motivului sau motivelor, posibilitatea de a veni însoțit de un avocat, etc.).
Mergeți la serviciu, în continuare, iar dacă vi se îngrădește acest drept sau accesul, faceți plângere la ITM.
Dacă, totuși, veți primi o decizie de concediere, ar fi benefic să vă consultați cu un avocat, pentru a stabili care sunt șansele dvs. de reușită (în raport de ce scrie în decizie), precum și pentru a redacta acțiunea corespunzător și a vă reprezenta în instanță.
Sunt anumite situații în care un c.i.m. poate inceta fără preaviz...trebuie sa ne indicați ce articol din Codul muncii s-a mentionat in decizia de încetare a raportului de muncă.
Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Codul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Codul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comunicată în scris angajatului.
Concediere
simona435
Buna ziua,
Am fost angajata cu data de 08.10.2015 cu contract de munca pe perioada nedeterminata, iar pe data de 04.01.2016, angajatorul a venit la inchiderea ... (vezi toată discuția)