avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubiri la accident usor - lovitura la picior
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubiri la accident usor - lovitura la picior

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cam ce despagubiri se acorda pentru un accident auto usor, soldat cu o lovitura la picior - fara fracturi - doar picioarul a fost umflat cateva zile. Soferul avea 5 km/h, pietonul a fugit pe trecerea de pietoni, la masina nu sunt avarii, piciorul a fost lovit la contactul cu solul. Cam ce suma ar fi rezonabil sa ofer victimei (care teoretic e vinovatul moral) ca sa nu mai depuna plangere? Oricum nu se incadreaza la fapta penala, nefiind vorba de 90 zile spitalizare sau sechele dupa accident. Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2021
Vlad1968, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlad1968 , utilizator 20:02, 31 Mai 2022
Eu zic sa nu oferiti nimic daca dumneaei nu colaboreaza ( spune o suma, negociati...), asta daca doriti sa scapati de durerile de cap...
Oricum, daca o sa fie de plata ceva o sa plateasca asigurarea dvs.
Da, stiu ca va plati asigurarea daca ea merge sa ceara de la ei sau deschide proces civil. Daca i-as plati eu ceva nu ar depune plangere in dosar si probabil s-ar inchide mai repede. Insa cam ce suma se acorda pentru un genunchi lovit de asfalt? Ca asta a fost toata vatamarea.
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2021
Vlad1968, utilizator
nu cred sa existe o grila pe undeva...
Eu pot spune ca 1000-2000 lei este mai mult ca suficient, pietonul/dvs./altii ca este mult/putin,,,
Ziceti 1000, daca va permiteti si vedeti ce spune...
Multumesc, cam asa ma gandeam si eu, dar as vrea sa mai aflu, daca se poate, ce experiente similare au mai avut cititorii de pe acest forum. Daca ma gandesc mai bine nici nu prea vad avantajele, dosarul de cercetare penala oricum se va clasa, e vorba de o julitura, permisul oricum se suspenda, deci nu vad ce as putea castiga din asta. E clar ca vrea cat mai multi bani, poate sa se judece cu asiguratorul pentru asta.
As mai avea o nelamurire - accidentul a fost filmat pe camerele din intersectie, politia a vazut filmarea, mie nu mi-au aratat-o dar inteleg ca s-a vazut ce am sustinut eu. Nu am dat nicio declaratie in care sa descriu accidentul. Se pastreaza oare filmarile acelea (si inregistrarea convorbirii la 112, avand in vedere ca e un dosar pe rol)? Sau ma pot trezi la anul ca victima vrea proces civil de despagubire si eu nu mai pot dovedi ce s-a intamplat de fapt?

Alte discuții în legătură

Dosar clasat/trecere de pieton/ durata suspendare permis? MihaelaUu MihaelaUu Buna ziua! In iulie anul acesta am lovit un pieton pe trecerea de pietoni. Acesta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale și nu a depus plângere. Am primit ... (vezi toată discuția)
Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă ... Stanescu78 Stanescu78 Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă + parasirea locului accidentului din cauza că barbacsul persoane vătămate era violent ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. numele meu este george si am si eu o intrebare. am ... George.G1 George.G1 Buna ziua. Numele meu este George si am si eu o intrebare. Am facut accident cu masina, neacordare de prioritate. Politia mi-a luat permisul pe 3 luni si am ... (vezi toată discuția)