avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SE POT CERE DESPAGIBIRI IN ACEASTA SITUATIE ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SE POT CERE DESPAGIBIRI IN ACEASTA SITUATIE ?

Un vecin , a edificat un gard foarte scump inainte ca eu sa devin proprietar . Acum vrea sa imi ceara bani , o cota parte din costul acestui gard . Gardul a fost edificat acum 15 ani . Nu are autorizatie de construire , iar eu nu am sa i dau acordul de intre in legalitate .Poate sa imi caear bani pentru gardul acela ? Repet este foarte scump , iar eu nu am bani sa l despagubesc .
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2022
Pompilui Avram, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pompilui Avram , utilizator 13:00, 14 Martie 2022
nu, nu poate.
Multumesc pentru raspuns dar puteti sa mi spuneti de ce ? Ma s[erie rau chestia asta
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
pai una ca l-a edificat acum o gramada de ani si nu se poate trezi peste niste ani sa ceara, in al doilea rand, daca ar fi in zilele noastre, ar trebui sa hotarati de comun acord ce gard faceti, iar in al 3 lea rand, cheltuiala nu trebuie sa fie impovaratoare pt vecin, adica nu poate sa faca unul cu foita de aur si apoi sa va ceara banii.
va trebui insa ca daca va da in judecata, sa va luati avocat sa va aparati.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2022
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate si atat,orice demers ar face e sortit esecului.
VA MULTUMESC MULT !!! MULT !!! Nu am dormit toata noaptea . ESTE UN GARD MONUMENT , NU GARD !!!

Alte discuții în legătură

Se poate asa ceva? (granituire, drept de creanta) ionut6829 ionut6829 acum 15 ani o persoana a cumparat o propietate la tara , la cateva luni a hotarat sa faca gaardul intre el si vecin .la deata respectiva acolo se afla deja un ... (vezi toată discuția)
I-am dat, ca ajutor, unui bărbat cunoscut pe internet o sumă importantă de bani pentru că am crezut că avem o relație. s-a dovedit că m-am înșelat, cum să procedez ca să-mi recuperez banii? DianaBA DianaBA Buna ziua, In urma cu 3 ani am inceput sa vorbesc pe internet cu un barbat din Romania (eu fiind in Belgia) si am crezut ca ceea ce imi declara el este ... (vezi toată discuția)
Prescriere drept de a obliga in 2014, un vecin aparut in 2011 a contribui la un gard despartitor comun edificat in2004 octav645 octav645 2004 se edifica cu autorizatie de construire un gard pe linia de hotar a curtii, terenurile vecine fiind in stadiul de campuri virane neimprejmuite 2008 pe ... (vezi toată discuția)