avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Incerc sa explic pe scurt situatia in care ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Incerc sa explic pe scurt situatia in care se afla ...

Buna ziua,
Incerc sa explic pe scurt situatia in care se afla un bun prieten, intr-un caz penal.
In urma sentintei Judecatoriei Buzau si decizia Curtii de Apel Ploiesti, se afla in arest din data de 10 Martie.
Obiect: conducerea unui autovehicul neinmatriculat.
Am rezumatul dosarului cu mai multe detalii de pe site-ul justitiei, daca e nevoie sa mentionez mai multe informatii.
Pe scurt, a primit 2 ani si 2 luni la care se adauga 1 an si 7 luni, fiind recidivist se pare.
Ce incercam noi, cativa prieteni, este sa gasim un avocat foarte bun si sa aflam daca se mai poate face in cazul lui, pentru a 'imbunatati' situatia sa spun asa. Suntem realisti ca posibil sansele sa fie extrem de mici insa incercam sa facem tot posibilul. O cunostinta ne-a spus ca posibilate ar fi sa schimbe incadrarea cu arest la domiciliu, insa e doar o parere bineinteles. Cred ca ultimul pas ramane doar la inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti.
Cazul lui personal are o speta anume, consideram noi, aceea ca datorita fostului lui loc de munca in urma cu ceva ani, destule persoane au ajuns la penitenciarul respectiv. Asadar, pe langa faptul ca un penitenciar nu e locul preferat al nimanui, sincer....noua ne este teama de siguranta / viata lui. Lasand putin 'filmele' deoparte, se pot intampla multe in astfel de locuri din pacate.
Am citit aici pe site cateva recomandari de avocati penalisti foarte buni, insa sincer, nu stiu daca se ocupa si de cazuri penale persoane fizice.
Va rog, daca se poate cateva recomandari de alti avocati, care macar sa parcurga dosarul amicului nostru si sa ne spuna efectiv daca exista ceva sanse sa il putem ajuta cumva, as fi recunoscatoare.
PS: posibile costuri ridicate pentru serviciile oferite de avocati, nu ar fi o problema, daca reusim sa gasim o solutie favorabila.

Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2022
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
fiind vorba de o decizie definitiva, slabe sanse sa mai schimbati incadrarea juridica acum.
Recursul la I.C.C.J. este o cale extraordinara de atac; cererea de recurs trece printr-un filtru, inainte de a fi fixat termenul pentru sedinta publica.
Daca cererea de recurs nu se incadreaza/motiveaza strict procedural in cazurile de recurs, exclusiv cele prevazute la art.438 cod procedura penala, atunci cererea nu va trece de acel filtru.
Deci, posibil ca sansele prietenului dvs. sa fie extrem de mici spre inexistente, pentru a putea "imbunatati situatia".
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O cunostinta ne-a spus ca posibilate ar fi sa schimbe incadrarea cu arest la domiciliu, insa e doar o parere bineinteles.

Arestul la domiciliu este o masură preventivă care se dispune in timpul procesului penal, pana la o hotarare definitivă.
Există caile extraordinare de atac, dar acestea se exercita pentru motive strict si limitativ prevazute de lege.
Intr-adevar, trebuie studiat dosarul de un avocat pentru a verifica daca exista posibilitatea exercitarii unei asemnea cai de atac, dar sansele sunt destul de reduse.

Atentie: Pe forum nu se fac recomandari de avocati!

Va multumesc frumos pentru raspunsul prompt si pentru parerea realista.
Din pacate este o situatie tare dificila si realizam ca sansele sunt minime, insa incercam sa aflam efectiv pareri, daca exista totusi chiar si acele extrem de mici sanse. Tocmai de aceea am precizat ca e nevoie de un 'super avocat' , daca pot spune asa. Si ma refer la faptul ca sa fie franc si sa ne spuna direct daca exista totusi o sansa si nu doar sa facem parte din cazurile in care 'si cu banii luati si....'', imi cer scuze pentru expresie :) Nu dorim sa pierdem timpul nimanui bineinteles.
Va mulumesc frumos pentru raspuns si pentru infromatiile oferite. Studierea dosarului este ceea ce nedorim in prima instanta si o parere pertinenta si realista.

Imi cer scuze, nu stiam ca nu se pot face recomandari aici. Tocmai ce citisem ieri o postare mai veche (din 2020 daca nu ma insel) si erau mentionate nume de avocati. De aceea mi-am permis sa intreb / cer recomandare.
Banuiesc daca citeva doreste sa recomande, imi poate lasa mesaj privat? Scuze, din pacate nu stiu foarte exact cum functioneaza mesajele / postarile pe acest site.
O alta intrebare daca se poate va rog, pentru ca sunt complet in necunostinta de cauza.
Din totalul de 3 ani si 9 luni cat a primit, am inteles ca poate iesi mai repede in urma bunei purtari, sau ca va cere (daca se aproba) sa presteze munca acolo. Cu siguranta exista niste criterii in acest sens. Cu ce perioada se poate reduce, cum, de la cine se poate afla cu cat se poate reduce pedeapsa. In competenta cui va fi acest lucru? A penitenciarului? Inculpatul va trebui sa faca vreo cerere / petitie dupa o anumita perioada de timp?

Alte discuții în legătură

Buna seara - durata condamnare AndreeaOle AndreeaOle Tatal meu are de ispasit o condamnare cu executare de 2 ani si 5 luni.imi spuneti va rog cat trebuie sa ispaseasca si daca lucreaza cate zile se scad la ... (vezi toată discuția)
Hotarare defintiva de condamnare cu executare-arest la domiciliu? Maria_1980 Maria_1980 Buna ziua, Pentru o pedeapsa de 2 ani si jumatate cu executare, se poate cere ca aceasta sa se execute la domiciliu? Ce variante exista pentru a evita ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata Arhidec Arhidec Buna ziua.Intrebare intrebatoare:Un detinut (pedepsa de 8 luni cu executare;initial au fost cu suspendare dar din cauza nerespectarii conditiilor impuse de ... (vezi toată discuția)