avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am si eu o problema
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am si eu o problema

Buna seara!
Am si eu o problema si nu stiu la cine trebuie sa ma adresez .
Stau la etajul 1, iar la parterul blocului e un spatiu comercial care recent e folosit de o firma de jocuri de noroc si de pariuri si in fiecare vineri au tombola. La mine in apartament nu e de stat intre orele 18 si 22 deoarece muzica e data tare, vorbesc la microfon citind biletele castigatoare .Vibreaza geamurile de zgomotul de jos, vibreaza geamul de la usa de la sufragerie . A sunat sotul la 112 si a vorbit cu un politist si a zis ca pana la ora 22 e ok sa mearga muzica . Si dupa ora 22 merge muzica, dar nu tare , totusi se aud basii, parca cineva imi da in cap.
Multumesc !
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneți plângere penală și descrieți cât mai detaliat ce se întâmplă. Amenzile se dau și pentru zgomote puternice în afara orelor de liniște.

Eu aș merge la poliție și aș discuta cu polițistul care se ocupă de zona mea (sectoriști li se spunea pe vremuri). L-aș ruga să vină într-o vineri să constate din apartament cum se aude, nu se poate trăi așa.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu estespeta care sa fie solutionata de serviciul 112
Sesizati oficial serviciul din primarie care a emis autorizatia de functionare,eventual comisariatul garzii de mediu
Azi e vineri, deja isi pregatesc boxele si geamul iar vibreaza. Nici nu stiu daca sa mai sune sotul pe seara la politie. Nu vreau sa luam noi amenda ca sunam la politie.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunați la secția de poliție de care aparțineți. Sau mergeți la sediu și anunțați ce se întâmplă, ați zis că durează mai multe ore. Ar fi timp să ajungă cineva să constate. Din ce povestiți pare clar că pot fi amendați. Iar dacă sunt amendați și continuă, în ideea că nu pot fi sancționați de două ori pentru aceeași faptă în decurs de 24 de ore, legea a fost modificată și e posibil:
Articolul 4^1
Repetarea contravențiilor prevăzute la art. 2 pct. 1), 25)-27), într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte, se sancționează după cum urmează:
a) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei sau prestarea a 50-100 de ore de activități în folosul comunității, faptele prevăzute la pct. 1) și 25);
b) cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei sau prestarea a 70-120 de ore de activități în folosul comunității, faptele prevăzute la pct. 26);
c) cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activități în folosul comunității, faptele prevăzute la pct. 27).
[ link extern ]

Urmați sfatul dat de @ynocentta. Sesizați și primăria și Garda de Mediu. Își pot antifona spațiul ca să nu vă mai provoace atâta disconfort.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
Emilika40, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos pentru raspunsuri ! A sunat sotul iar la politie, a venit un politist, a iesit cineva din club, au vorbit, au dat muzica ceva mai incet, dar suficient de tare si uite asa a mai trecut o zi de vineri. Am citit pe pagina lor ca in fiecare vineri au tombola si divertisment. E o firma mare de jocuri de noroc si pariuri care au locatii in multe orase , asta am descoperit vineri seara iar patronul este un armean. Ce sanse sa am in instanta , daca au atatea locatii. Parca ma voi lupta cu morile de vant.

Alte discuții în legătură

Orar de liniste si pentru magazine? Lucian_Stroe Lucian_Stroe Orarul de liniste trebuie respectat si de magazinele de la parterul blocului? Locuiesc la etajul 1 iar la parter s-a deschis de curand un Profi City. Deschid ... (vezi toată discuția)
Amenzi incalcare liniste publica in mediu rural avem un vecin care pune muzica cu ... marush marush Va rog frumos sa ma ajutati. Avem un vecin care pune muzica cu bassul la maxim toata noaptea cand are chef. Pana dimineata. Noi locuim in comuna Barnova Iasi, ... (vezi toată discuția)
Numarul de decibeli maxim admisi la geamul vecinului Ovidiu Andrei Ovidiu Andrei De curand mi-am deschis o mica afacere mai precis o piscina care se afla intr-un sat. In weekend se tin si petreceri care dureaza pana dimineata dar in timpul ... (vezi toată discuția)