avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transformarea post funcție publică în post de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transformarea post funcție publică în post de natură contractuală - Cod administrativ

Bună ziua!
Sunt consilier local în cadrul CL al unei comune și primarul a inițiat un proiect de hotărâre prin care încearcă să modifice ”Organigrama” și ”Statul de funcții” din cadrul aparatului de specialitate al primarului pentru transformarea unui post de funcționar public de execuție în post de natură contractuală.
Am citit Codul administrativ (OUG 57/2019 - art. 406, 407, 408, 409) și nu am găsit nicio procedură referitoare la acest aspect. Într-adevăr există prevăzută procedura prin care un post de natură contractuală poate fi transformat într-un post de funcționar public, dar nu invers.
Este legală această propunere?
Vă mulțumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Transformare post contractual in functie publica conf. oug 57/2019 - salarizare? eagle_free eagle_free Buna ziua! As dori o lamurire in legatura cu transformarea unui post de contractual intr-o functie publica. Concret, eu detin postul de natura contractuala ... (vezi toată discuția)
Aparatul de lucru al consiliului local jurista77 jurista77 Primarul poate propune desfiintarea aparatului de lucru al CL?sau Cl prin presedinte propune asta? (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare cu privire la transformarea posturilor ... DANYDANA65 DANYDANA65 Buna ziua, Am o intrebare cu privire la transformarea posturilor intr-o primarie din Personal Contractual în Functionar Public, conform art. 406-407 din ... (vezi toată discuția)