Ioanac93 a scris:
A schimbat si teava principala. Doar ca doar pe segmentul apartamentului sau. A oprot apa in tot blocul timp de 2 zile consecutive. Nu e nicio coincidenta. Nu mai am presiune din prima zi cand a oprit apa.
Nu aveti prea multe variante:
1. Sa cereti in scris asociatiei sa investigheze si sa rezolve problema, cu personal tehnic autorizat (instalator, firma de instalatii). Asociatia are drept legal conform urmatoarelor articole din legea 196/2018 :
Articolul 31
(1)Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociatiei de proprietari, proprietarul este obligat sa permita accesul presedintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului si al unei persoane calificate in realizarea lucrarilor de constructii/reparatii, dupa caz, in proprietatea sa individuala, atunci cand este necesar
sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuala. Fac exceptie cazurile de urgenta cand termenul pentru preaviz este de 24 de ore.
(2)In cazul in care proprietarul nu permite accesul in proprietatea sa, in conformitate cu prevederile alin. (1), acesta raspunde civil si penal, dupa caz, pentru toate prejudiciile create proprietarilor afectati, in conditiile legii.
Articolul 34
(1)Utilizarea proprietatii individuale este stabilita de proprietar in conformitate cu destinatia acesteia.
(2)Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale in vigoare referitoare la autorizarea executarii lucrarilor de constructii de catre autoritatea administratiei publice competente,
fara a pune in pericol integritatea structurala a condominiului, rezistenta mecanica, stabilitatea si
siguranta cladirii sau a
altor proprietati individuale, precum si buna functionare a instalatiilor aferente acestora.
[ link extern ]
2. Sa va angajati avocat si sa-l dati in judecata pe vecin in baza acelorasi articole de lege, urmind sa recuperati de la el contravaloarea tuturor lucrarilor de refacere a instalatiei, precum si cheltuielile de judecata.
Totusi, prima interventie/verificare tehnica eu as efectua-o la acel robinet care face izolarea coloanei comune de alimentare cu apa. Mi-e greu sa cred ca vecinul a inlocuit bucata de coloana comuna din dreptul sau cu o alta, noua, dar de diametru mult mai mic, astfel incit sa scada presiunea catre dvs. la modul pe care il descrieti. Doar asa s-ar justifica tehnic scaderea drastica a presiunii la dvs. Sau, ar mai fi o ipoteza, ca in urma lucrarilor sa se fi infundat partial ventilul de izolare de la intrare la dvs. in locuinta.