avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare amenda

buna ziua, cum sa procedez in cazul in care am primit o amenda de la politie ptr ca as fi lovit o masina, insa eu mi-am gasit masina lovita in parcare. Vreau sa contest procesul verbal si as vrea sa stiu, ma judec numai cu politia sau si cu soferul cel care m.a lovit ? multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 03:58, 14 Mai 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Si trebuie sa mentione,z eu in plangere numele celuilalt sofer, sau nu
Va judecați doar cu IPJ de unde face parte agentul constatator. Veți avea însă probleme dacă nu v-ați prezentat în maxim 24 de ore la politie să fi declarat incidentul și să vă fi întocmit polițistul respectiv autorizație de reparație, conform art. 80 dinOUG 195/2002 (codul rutier). Cum veți dovedi ca ați găsit-o avariată în parcare? Se pare că celălalt șofer v-a luat-o înainte.
Am inteles, deci numai cu ipj ma judec. Eu am parcat seara si maine zi am aflat ca este lovita. Urma sa ma adresez si eu politiei in 24 ore de cand am vazut avaria.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Accident în parcare filmat de camerele de supraveghere. ce consecințe pot fi pentru șoferul vinovat, ținând cont că a plecat de la locul faptei și nu a declarat evenimentul la poliție? TheMacho TheMacho Am fost azi la firmă care are camera de supraveghere care a înregistrat cum am lovit ușor o mașină în parcarea de la bloc. Mi-au luat datele să îmi ... (vezi toată discuția)
Accident butnar11 butnar11 Buna ziua, Aveam autoturismul parcat in fata firmei la care lucram si un coleg mi-a lovit masina cu ... (vezi toată discuția)
Am obligatia legala sa anunt accidentul la politie? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Am parcat pe partea dreapta regulamentar, m-am asigurat in oglinzi, am deschis usa sa ies afara si un tir mi-a acrosat usa, nu e paguba mare, ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)