avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Scoaterea faptelor din cazierul fiscal - firma ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Scoaterea faptelor din cazierul fiscal - firma inactiva si radiata

Buna ziua,

As dori sa inteleg daca in conformitate cu legea ORDONANŢĂ nr. 39 din 26 august 2015 ([ link extern ] ),
mi se pot scoate faptele din cazierul fiscal de la ANAF si cu o cerere, fara sa mai astept 1 an de zile sa se scoata din oficiu.

Am depus cerere la anaf si ei mi-au raspuns cu punctul j fara sa se mai uite si jos in lege. Eu inteleg de la punctul 3 ca se pot scoate faptele si cu o cerere. Cerere pe care am facut-o si am atasat dovada de radiere.

Va multumesc

Extras:

Articolul 6
Scoaterea din evidenţă a contribuabililor care au informaţii înscrise în cazierul fiscal
(1) Contribuabilii care au înscrise informaţii în cazierul fiscal se scot din evidenţă dacă se află în următoarele situaţii:
...
j) decesul, respectiv radierea contribuabilului. În situaţia radierii unei persoane juridice sau a unei entităţi fără personalitate juridică declarate inactive anterior radierii, inactivitatea fiscală înscrisă în cazierul fiscal al reprezentanţilor legali sau al reprezentanţilor desemnaţi se scoate din evidenţa acestora la data împlinirii unui termen de un an de la data radierii contribuabilului.
(2) Informaţiile pentru faptele, respectiv situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a), b) şi d)-j) se scot din oficiu din evidenţa cazierului fiscal, iar cele de la lit. c) se scot din evidenţa cazierului fiscal la cererea contribuabilului.
(3) Informaţiile care se scot din oficiu din evidenţa cazierului fiscal se pot scoate din evidenţă şi la cererea contribuabilului, însoţită de documentele doveditoare.

Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
marinescul, utilizator

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal adminstrator gelu86 gelu86 Am urmatoarea situatie: am fost adminsitrator la o firma, din 2008 nu s-au depus declaratii, firma a avut 2 angajati la inceput si nu a avut nici o activitate, ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala, cazier fiscal. Silviuvox Silviuvox Buna seara, sunt administrator si asociat intr-o societate infiintata in 2010, in anul 2013 a fost declarata inactiva fiscal pentru nedepunerea declaratiilor. ... (vezi toată discuția)
Stergere fapte cazier fiscal. alexv. alexv. Buna ziua, va rog dacă este cineva care ma poate ajuta cu raspuns. In 2006 am fost numit DOAR administrator intre-o firma a cumnatului meu, care este ... (vezi toată discuția)