Păi, situația este cam așa: fac cerere la consiliul local pentru concesionare unei suprafețe de teren în fața geamurilor apartamentului pentru extinderea balcoanelor la parter ,teren aflat în cf în proprietatea privată a localității și în administrarea consiliului local ,categoria curți-construcții, mi se aprobă ,închei contract de concesiune , fac cerere de suplimentare a suprafeței prin h.cl. la același consiliu , mi se aprobă ,închei act adițional la contractul de concesiune , trec în cf-ul terenului toate aceste acte, plătesc concesiune ,extind balcoanele cf legii , fac către consiliul local o altă cerere de suplimentare suprafață din același top din care mi s-a concesionat de 2 ori ,dar nu primiesc nici un răspuns,fac plîngere prealabilă și ....nimic...!E vorba acum de o suprafață din același teren în fața geamului unei camere, la 2 cm distanță de geam . Eu zic că sînt preemptor. Vreau să fac acțiunea în contencios , să chem consiliul local în instanță în baza prevederilor legii contenciosului pentru că nu mi s-a răspuns la cerere ,să cer obligarea consiliului la emiterea unei h.c.l. de suplimentare suprafață ținînd cont că de 2 ori a emis h.c.l. vizînd același teren ,teren care este la 2 cm distanță de geamurile apartamentului meu,dar vreau să chem și UAT ,fiind terenul în proporietate al UAT și aș vrea să chem și primăria pentru că la primăria s-au înregistrat cererea și plîngerea prealabilă care au rămas fără răspuns. Ce ziceți , am gîndit bine ? Sau pe cine credeți că ar fi bine să chem în instanță ?Mulțumesc anticipat!
adriandimitriu a scris:
pe ce va veti intemeia cererea de a obliga CL sau emita o hotarare? Aveti un drept de preemptiune, ceva? majoritatea HCL sunt acte de oportunitate.
aceasta e doar o opinie personala. altii pot avea alte opinii.