avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-Cumparare - ce trebuie sa am in vedere pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-Cumparare - ce trebuie sa am in vedere pentru ca tranzactia sa fie sigura?

Buna ziua,
as dori sa stiu cum se poate incheia in coditii cat mai sigure o tranzactie prin care cumpar o garsoniera cu banii jos(fara credit).
Din cate am citit sunt proprietari care fie mai cer bani in plus dupa semnarea unui precontract, fie in unele rare cazuri nu au situatia imobilului clarificata(mosteniri si alte litigii).
In cazul unui credit banuiesc ca banca ar fi atenta la astfel de lucruri desi am auzit de platit avans si pierdut banii.
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 18:29, 23 Februarie 2010
In primul rand, nu platiti nici un ban inainte de semnarea contractului.
Apoi, mergeti mai intai la notar cu vanzatorul, cu toate actele pe care acesta le are.
Notarul ii pune in vedere sa aduca sau nu si alte acte necesare si va va stabili o data la care sa va prezentati amandoi.
De abia dupa ce ati citit modelul contractului de vanzare cumparare pe care vi-l prezinta notarul, dupa ce semnati si dvs si vanzatorul, in fata notarului ii dati banii.
Asta e modalitatea cea mai sigura.
Daca vreti „sa suflati in iaurt”, nu va recomand sa incheiati un antecontract de vanzare cumparare. Nu va fereste de riscuri.
Multumesc pentru raspuns, insa sper sa existe si posibilitatea virarii prin banca a banilor dupa semnarea contractului de vanzare-cumparare
Daca accepta cumparatorul aceasta procedura, atunci este totul in regula.
buna ziua!
mergeti mai intai la un avocat care sa va studieze actele.
daca actele sunt in regula semanti direct contarctul de vanzare cumparare, nu mais emnati antecontract.
pretul se poate plati prin virament bancar.
ioana_cristea a scris:

buna ziua!
mergeti mai intai la un avocat care sa va studieze actele.
daca actele sunt in regula semanti direct contarctul de vanzare cumparare, nu mais emnati antecontract.
pretul se poate plati prin virament bancar.

De acord cu Ioana cu unele amendamente:
--nu uitati de cheltuielile privind intretinerea (adeverinta de la asociatia de proprietari ca nu exista restante privind plata intretinerii dar atentie , fiindca intretinerea se plateste pentru o luna in urma , deci retineti-i banii pentru luna in curs);
--nu uitati de cheltuielile privind energia electrica , cablul tv , gazele etc;
--verificati identitatea vanzatorilor si convingeti-va ca ei sunt proprietarii fiindca se practica vanzarea cu acte false a unor apartamente despre care se stie ca sunt goale si la care falsii proprietari au acces avand chei!
Succes!
B-)

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament de la un proprietar care are deja un precontract cu alta persoana! darkone darkone Buna seara, Ca de cele mai multe ori apelez la dumneavoastra cand ma aflu intr-o incurcatura, problema mea este urmatoarea.....de mai mult timp visam sa avem ... (vezi toată discuția)
Termenul de eliberare a apartamentului in caz de vanzare Adela2009 Adela2009 Buna ziua, Vom semna pe data de 01 iunie un antecontract de avans ptr cumpararea un apartament, restul de bani se vor da pe 01 iulie si tot atunci se va ... (vezi toată discuția)
Antecontract imobiliar andreearuxi andreearuxi Buna seara ... As dori daca se poate un sfat. Intentionez achizitionarea unui imobil (garsoniera). Aceasta este in valoare de 26.000 euro, dar pt ca se achita ... (vezi toată discuția)