Bună ziua!
Pe scurt...în 2011 am divorțat . Copilul , pe atunci 6 ani a rămas la mine. Datorită condițiilor materiale ,in 2013, a trebuit să plec din țară și am discutat cu fostul soț, tatăl copilului , si a fost deacord ca el să se îngrijească de minor până am stabilitate. Imediat după plecarea mea m-a dat în judecată pentru abandon. Eu neavând posibilitatea să mă apăr , custodia i-a fost dată lui. Din 2014 până în 2018 l-am adus pe copil in vacanțe la mine , depindeam mereu de procura semnată de el cum că îl lasă. Precizez că el nu a stat nici macar o zi cu copilul , a fost dus la bunica lui ( mama tatalui) . În 2018 a semnat la notar pentru 3 ani (2018-2021) iar copilul a rămas la mine in Germania. În 2020 ,știind că se apropie data limită, i-am cerut tatalui să renunțe la custodie , să.l lase la mine pentru că era foarte bine. Răspunsul lui a fost halucinant , îl am încă in telefon, * RENUNȚ LA CUSTODIE DACĂ RENUNȚI TU LA CASĂ * . Bineînțeles că l-am dat în judecată si am obținut custodie comună. Văzând că nu mai poate obtine beneficii materiale , acum m-a dat iar în judecată.... cică copilul nu seamănă cu el , deci nu el este tatăl..
Eu și copilul suntem in Germania, aici am asigurare de avocat. Întrebarea mea este : pot să imi iau aici un avocat procesul fiind în România, la Deva? Nu am nimic împotrivă să facă testul , doar că aș vrea să îl facem aici în Germania . Eu muncesc aici , copilul e la școală in clasa a 11.a si nu ne permitem plimbări aiurea* . Mai este si faza că copilul este foarte bun , respectuos , învață foarte bine , s-a integrat perfect iar o astfel de veste ar putea avea consecințe grave , iar eu ca mamă mă simt stanjenită. El a precizat că nu a avut suspiciuni niciodată, doar acum că nu seamănă cu el și că copilul nu îl caută,i-a trezit suspiciuni...
Mulțumesc!