avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Buna seara! La 01-07-2022, ANAF a anuntat ca va ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Buna seara! La 01-07-2022, ANAF a anuntat ca va controla averile ...

Buna seara!
La 01-07-2022, ANAF a anuntat ca va controla averile persoanelor fizice. O ruda a vandut un apartament si mi-a donat banii. Mai am si niste venituri din propria afacere (magazin alimentar) unde nu am scos bonuri fiscale (venituri destul de considerabile, cateva zeci de mii de euro).
Ce imi poate face ANAF si cum pot gestiona situatia?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: erriss , utilizator 15:59, 9 Iulie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

[ link extern ]

In cel mai bun caz se explica mai sus.
Varianta rea este dosar penal pt evaziune fiscala.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2022
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Aveți aici explicații detaliate despre cum decurge un control ANAF de verificare a situației fiscale în cazul persoanelor fizice:

Verificarea situației fiscale personale: Cum ajunge Fiscul să verifice persoanele fizice și care sunt drepturile și obligațiile acestora în raport cu inspectorii
www.avocatnet.ro/articol_608...

Citiți-l cu atenție, sunt explicați atât pașii pe care trebuie să îi facă Fiscul cât și cei pe care îi aveți dvs. de făcut.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2022
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua ,

Pe ce perioada se face controlul ANAF ? Ma refer la perioada controlata nu la cat dureaza controlul . Ma poate controla pentru operatii fiscale de acxum 2-3-4 ani ? Exista o reglementare ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ANAF a anunțat că perioada controlului începe cu anul 2016 și ține pe o perioadă de 4 ani , asta însemnând 2019 inclusiv .
multumesc !

Alte discuții în legătură

Control fiscal gigelas gigelas Buna ziua, 1-Exista firma X (beneficiar) care achizitioneaza marfuri de la firma Y (furnizor). 2-Toate marfurile au fost achizitionate pe baza de ... (vezi toată discuția)
Control pfa eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Am un pfa cu domeniu de activitate \"realizare de software la comandă\". Sediul l-am stabilit într-un imobil din zona rurală pe unde nu trec ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie catre anaf CristinaCt CristinaCt Buna ziua. Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi oferi lamuriri cu privire la eventualitatea prescrierii unei datorii catre ANAF (impozit venit). In septembrie ... (vezi toată discuția)