avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Se poate da examen dupa 15 zile daca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Se poate da examen dupa 15 zile daca permisul a fost ...

Buna ziua. Se poate da examen dupa 15 zile daca permisul a fost suspendat pentru depasire in trecere pieton peste limita de víteza?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2022
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: Cecike , utilizator 08:53, 22 Decembrie 2022
Despre ce examen e vorba ? Poate vreti sa spuneti test 13/15 reducere suspendare.
Nu se poate, cumulati suspendare de la 2 contraventii, dintre care una este de la art. 102 alin 3.(sau asa inteleg eu din descriere , aia cu viteza)
Art. 104
(2) Conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
....................
d) perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce este aplicată prin însumarea mai multor perioade de suspendare prevăzute de lege dintre care cel puțin una prevăzută de art. 102 alin. (3) sau art. 102 alin. (4).

Daca e numai de la depasire, nu aveti nici o treaba, dati de reducere.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2022
latka, utilizator
Depasire a fost cu viteza de 114km/h (in loc de50) in trecere de pieton.Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A, e o singura abatere(de la art 102.alin 3), puteti da de reducere in primele 20 de zile de suspendare, de cite ori puteti sa va programati, pina reusiti (cred ca au de cel putin doua ori pe saptamina zile de testare). Reducerea e de la 90 la 60 de zile. Cererea pentru reducere, in caz de reusita la test, trebuie depusa in primele 20 de zile de suspendare (nu e obligatoriu, dar timpitii din guvern nu au modificat regulamentul de aplicare a codului rutier, sa-l coreleze cu modificarile din ianuarie).
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2022
latka, utilizator
Multumesc frumos
Árt .102 alin 3 lit g este cu paguba dar nu a fost nici o paguba.se pate cere corectare.Multimesc

Alte discuții în legătură

Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg ... Teofil56 Teofil56 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg 1391/2006 pentru depunerea cererii de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ... (vezi toată discuția)
Redobandire carnet conducere la 30 zilebuna ziua ! se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile ... Teo15 Teo15 Buna ziua ! Se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile in cazul in care conducătorul auto a fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat alcool laura80a laura80a Buna seara! Am urmatoarea situatie...permis suspendat 90 zile (pt alcool 0,13). Din ce am citit se poate sustine examenul de redobandire si reducerea ... (vezi toată discuția)