avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Calcul venituri
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Calcul venituri

Pentru a calcula daca ne incadram la sfarsitul anului in plafonul de 500.000 eur (plafon ptr incadrare impozit microintreprindere) din totalul veniturilor se scad cele care nu intra in baza de calcul? Am venituri din diferente de curs valutar in valoare destul de mare, care probabil ca ar duce la depasirea plafonului.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Tanaki , utilizator 15:53, 31 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
(1) Baza impozabilă a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor o constituie veniturile din orice sursă, din care se scad:

a) veniturile aferente costurilor stocurilor de produse;

b) veniturile aferente costurilor serviciilor în curs de execuție;

c) veniturile din producția de imobilizări corporale și necorporale;

d) veniturile din subvenții;

e) veniturile din provizioane, ajustări pentru depreciere sau pentru pierdere de valoare, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil sau au fost constituite în perioada în care persoana juridică română era supusă impozitului pe veniturile microîntreprinderilor;

e1) veniturile din ajustări pentru pierderi așteptate aferente activelor financiare constituite de persoanele juridice române care desfășoară activități în domeniul bancar, în domeniile asigurărilor și reasigurărilor, al pieței de capital, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil sau au fost constituite în perioada în care persoana juridică română era supusă impozitului pe veniturile microîntreprinderilor.

f) veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobânzi și/sau penalități de întârziere, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil;

g) veniturile realizate din despăgubiri, de la societățile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii;

h) veniturile din diferențe de curs valutar;

i) veniturile financiare aferente creanțelor și datoriilor cu decontare în funcție de cursul unei valute, rezultate din evaluarea sau decontarea acestora;

j) valoarea reducerilor comerciale acordate ulterior facturării, înregistrate în contul "709", potrivit reglementărilor contabile aplicabile;

k) veniturile aferente titlurilor de plată obținute de persoanele îndreptățite, potrivit legii, titulari inițiali aflați în evidența Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor sau moștenitorii legali ai acestora;

l) despăgubirile primite în baza hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului;

m) veniturile obținute dintr-un stat străin cu care România are încheiată convenție de evitare a dublei impuneri, dacă acestea au fost impozitate în statul străin.

n) dividendele primite de la o persoană juridică română.
De fapt se ia baza impozabila cumulata la 31.12.2022?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da corect .
SECȚIUNEA 1 - Definiția microîntreprinderii

1. (1) Pentru încadrarea în condiția privind nivelul veniturilor realizate în anul precedent, prevăzute la art. 47 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal, se vor lua în calcul aceleași venituri care constituie baza impozabilă prevăzută la art. 53 din Codul fiscal, iar cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel de la închiderea aceluiași exercițiu financiar.
Multumesc.
Este minunat să ai un venit din ratele de schimb valutar și mulți oameni fac bani buni din acest lucru. În general, există multe surse de venituri suplimentare pe internet, iar după ce am aflat despre [ link extern ] .
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2023
Tanaki, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit la micro daca depaseste plafonul lilian thuram lilian thuram Salutare, Microintreprindere cu un anagajat cu norma intreaga incaseaza peste plafonul de 500.000 euro in anul 2023, dar profitul ramane sub acest ... (vezi toată discuția)
Baza impozit 1% microintreprindere cateldestept cateldestept Veniturile din vanzarea mijloacelor fixe (cont 7583) intra in baza impozitului 1% pe venitul microintreprinderilor? (vezi toată discuția)
Calcul impozit venit siarto siarto Buna ziua. Ma intereseaza ce venituri trebuie luate in calcul pentru impozitul pe venit? Productia neterminata nu se ia in calcul dupa cate stiu eu (vezi toată discuția)