Buna ziua,
Daca int-un contract de servicii nu am prevazut rezilierea, in cazul neindeplinirii prestatiei pot sa reziliez contractul printr-o notificare sau trebuie trebuie ceruta rezilerea prin instanta. Multumesc!
Rezilierea poate fi solicitata chiar daca nu e mentionata in contract, clauzele contractuale se completeaza cu dreptul comun in materie, respectiv, cu codul civil.
Institutia rezilierii o regasiti la art. 1549 Cod Civil si urm.
Potrivit articolului 3 din OUG 80/2013, se timbreaza astfel:
(1) Acțiunile și cererile evaluabile în bani, introduse la instanțele judecătorești, se taxează astfel:
a) până la valoarea de 500 lei - 8%, dar nu mai puțin de 20 lei;
b) între 501 lei și 5.000 lei - 40 lei + 7% pentru ce depășește 500 lei;
c) între 5.001 lei și 25.000 lei - 355 lei + 5% pentru ce depășește 5.000 lei;
d) între 25.001 lei și 50.000 lei - 1.355 lei + 3% pentru ce depășește 25.000 lei;
e) între 50.001 lei și 250.000 lei - 2.105 lei +2% pentru ce depășește 50.000 lei;
f) peste 250.000 lei - 6.105 lei + 1% pentru ce depășește 250.000 lei.
(2) Se taxează potrivit alin. (1) și următoarele categorii de acțiuni:
a) în constatarea nulității, anularea, rezoluțiunea sau rezilierea unui act juridic patrimonial; cererea privind repunerea părților în situația anterioară este scutită de taxă de timbru dacă este accesorie acestor cereri;
As dori rezilierea contractului, ca sa pot sa incheia un alt contract, cu un alt prestator, deoarece la acest moment ne aflam intr-un cerc vicios generat de derularea defectuoasa a contractului; prestatorul emite facturi pentru cantitati mai mari fata de cele din contract si pentru care am solicitat stornarea lor iar prestatorul continua sa emita facturi ,,umflate" (fara justificari) si mai mult de atat nici numai presteaza serviciile contractate.
Deci, taxa de timbru in aceasta speta se calculeaza la penalitatile de intarziere calculate pentru valoarea din contract sau pentru cea din facturile ,,umflate'' ? Facturile sunt executorii putem fi executati oricand. Multumesc!
Taxa timbru
louisfigo
Buna ziua!
As dori sa stiu care este taxa de timbru pentru o despagubire de 140.000 de euro intr-un proces civil pentru tulburare de posesie. Multumesc! (vezi toată discuția)
Taxa timbru
madalinagabriel
Bună seara,am un dosar pentru intabulare casa pe cale judecatoreasca,iar azi am primit o scrisoare prin care sunt instiintata ca am de platit o suma de...care ... (vezi toată discuția)